Arhiva vesti 30.09.2016

U oktobru o uvođenju sankcija Srbiji zbog Srbijagasa

Novi magazin 30.09.2016
Energetska zajednica Jugoistočne Evrope će na sastanku u Sarajevu 14. oktobra odlučivati o eventualnom uvođenju sankcija protiv Srbije, jer nije završeno restrukturiranje Srbijagasa i Jugorosgasa, izjavio je danas direktor Sekretаrijаtа Energetske… »

Raste promet u srpskim trgovinama

B92 30.09.2016
Beograd -- Promet robe u trgovini na malo u avgustu bio je u tekućim cenama veći za dva odsto nego u julu, a u stalnim cenama povećanje je 1,2 odsto. U poređenju sa avgustom prošle godine promet je bio veći za 6,7 odsto i u tekućim i u stalnim… »

Sivić: Dve pobede imperativ, ali imamo tim koji to može

Press 30.09.2016
Selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić izjavio je danas da neće bit lako pobediti Irsku i Sloveniju jer su bodovi imperativ u borbi za baraž za plasman na Evropsko prvenstvo, ali da veruje u ekipu koju vodi. foto: tanjug.rs Selektor mlade… »

Ustavni sud: Dan RS, 9. januar, zakonski prestaje da važi

B92 30.09.2016
Sarajevo -- Ustavni sud Bosne i Hercegovine je zaključio da Narodna skupština Republike Srpske nije sprovela raniju odluku ovog Suda o Danu republike. Ustavni sud BiH ističe da odredba Zakona o praznicima RS, koja se odnosi na proslavu dana RS 9… »

Novak: Prvo mesto više nije moj prioritet

B92 30.09.2016
Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je "promenio prioritet", da prvo mesto na ATP listi to više nije i da sada želi da uživa na terenu. "To ne znači da neću činiti sve da dam doprinos ovom sportu, ali ne želim da igram tenis samo da… »

Vulin odbio da primi Sašu Jankovića; Ministarstvo: Netačni navodi, nismo nadležni

Politika 30.09.2016
Zaštitnik građana saopštio je danas da je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin odbio zahtev Zaštitnika građana za sastanak povodom najavljenog ukidanja povraćaja poreza na dodatu vrednost (PDV) za kupovinu… »

Lavrov: Sprečili smo SAD da razore Siriju

Pravda 30.09.2016
Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov dao je intervju za agenciju Tass u kojoj se osvrnuo i na ulogu ruske diplomatije u osujećivanju američkih planova za Siriju. Rusija je 2013. godine sprečila napad Sjedinjene države na Siriju, čije bi posledice… »

Lavrov: SAD htele da iskoriste teroriste kao plan B

Danas 30.09.2016
Moskva ne isključuje mogućnost da su Sjedinjene Američke Države nameravale da iskoriste teroriste kao deo takozvanog „plana B“ u borbi protiv predsednika Bašara el Asada, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, prenosi… »

Nemci traže 2.770 radnika iz Srbije: Evo koja zanimanja su najtraženija i kako da se prijavite

Kurir 30.09.2016
BEOGRAD - Privredna komora Srbije saopštila je danas da je objavila javni poziv za dodelu dozvola za privremeni rad na osnovu ugovorenih poslova u Nemačkoj (detašmana). Navodi se da je odobrena kvota za poslodavce iz Srbije za detašmansku 2016/2017… »

Skuplja struja od 1. oktobra

RTS 30.09.2016
Struja za domaćinstva u Srbiji će od 1. oktobra poskupeti za 3,8 odsto. Prosečno poskupljenje po domaćinstvu iznosi jedan evro i građanima će biti obračunato u računima koje će dobiti u novembru. Posle ove promene, prosečna cena za sva… »