Arhiva vesti 30.09.2016

Abas Netanjahuu: Drago mi je što vas vidim

RTS 30.09.2016
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu i palestinski predsednik Mahmud Abas, šest godina posle poslednjeg zvaničnog susreta, rukovali su se i nakratko popričali pre početka sahrane Šimona Peresa u Jerusalimu. To je jedan od retkih javnih susreta… »

Borba protiv droge u školama: "Video nadzor povezan sa policijom oteraće dilere iz školskih dvorišta"

Blic 30.09.2016
Video nadzor koji će biti u svim školama povezan sa policijom, pomoći će da se oteraju narko dileri od škola, izjavio je jutros šef za prevenciju narkomanije Policijske uprave Beograd Lambe Đurlijevski. On pojašnjava da nisu školska dvorišta… »

Francuzi započeli vazdušne operacije u Siriji

Vesti online 30.09.2016
Palubni avioni "rafal" francuskog nosača aviona "Šarl de Gol" izvršili su prve borbene letove u okviru još jedne operacije protiv ekstremista ID-a. Pre deset dana brod je napustio luku Tulon da bi zauzeo položaj u istočnom Sredozemnom moru. Na brodu… »

Dejanović: Balkan ponovo mesto visokog rizika

RTV 30.09.2016
JAGODINA - Ministarka bez portfelja u Vladi Srbije i zamenica predsednika SPS Slavica Đukić Dejanović ocenila je da Balkan ponovo postaje mesto visokog rizika. "Nekoliko puta smo imali priliku da čujemo konstataciju, i ne samo konstatacije premijera… »

Pronađen ljudski skelet obešen u šumi

RTV 30.09.2016
SREMSKA KAMENICA - Kod Sremske Kamenice danas je, oko 11 časova, na polovini puta prema Iriškom Vencu, u šumi pronađen ljudski skelet. Prema prvim informacijama skelet najverovatnije pripada muškom licu, a ostaci garderobe ukazuju da je bila crne… »

Spremo pred Zvezdu: Neće biti presudan kvalitet, već želja

Večernje novosti 30.09.2016
Crvena zvezda poseduje veliki kvalitet što pokazuje i mesto na tabeli, ali svaka ekipa pored prednosti ima i mane, tako da se nadam da ćemo iskoristiti njihove mane, kaže Milan Spremo. Fudbaler Javora Milan Spremo rekao je danas da u predstojećoj… »

Trc šampionat: Borković osvojio nove bodove u Maleziji

Hot sport 30.09.2016
Srpski automobilista Dušan Borković osvojio je novih osam bodova u TCR šampionatu, pošto je prvu trku na stazi Sepang u Maleziji zavrsio na sestom mestu. Borković, član NIS Rejsing tima, sada u generalnom plasmanu zauzima sedmo mesto sa ukupno 149… »

Stanovništvo Srbije među najstarijim na svetu

SEEbiz 30.09.2016
BEOGRAD - Institucija Pokrajinskog ombudsmana upozorila je danas da se, prema podacima Ujedinjenih nacija tokom protekle decenije, stanovništvo Srbije ubraja među pet najstarijih na svetu, a projekcije Republičkog zavoda za statistiku u narednih 30… »

Ubio oca, majku i 17 komšija

RTV 30.09.2016
PEKING - Dvadesetšestogodišnji Jang Kingpei ubio je svoje roditelje u selu Jema na severozapadu Kine, a zatim, da bi to prikrio, ubio je još 17 komšija. Policijski inspektori saopštili su da je mladić ubio roditelje nakon rasprave o novcu, da je… »

Subvencije koristili kraljica, vojvode, saudijski princ

Beta 30.09.2016
Svako peto gazdinstvo od 100 najvećih korisnika subvencija iz Zajedničke poljoprivredne politike (CAP) EU u Velikoj Britaniji u vlasništvu je ili njime upravlja neka aristokratska porodica, ukazuju iz Grinpisa. Stotine hiljada funti iz CAP dobili su… »