Ekonomija arhiva vesti 06.05.2017

Vire cevi na Slaviji, Ruzveltova i Bulevar kasne

B92 06.05.2017
Beograd -- Danima najavljivan početak rekonstrukcije Slavije, Bulevara oslobođenja, Mije Kovačevića i Ruzveltove – kasni. Saobraćajnice je trebalo da od prvog maja budu zakrčene mašinama i zatvorene za gradski saobraćaj, a putari u akciji. Ipak… »

U: Hrvatskoj najgori poslodavac novinara Večernji list, najbolji Hina

Blic 06.05.2017
Skupština Sindikata novinara Hrvatske (SNH) danas je najgorim medijskim poslodavcem u 2016. proglasila članove uprave Večernjeg lista Andreu Borošić i Miru Mauhara zbog otkaza i ukidanja radničkih prava. Za najboljeg medijskog poslodavca u 2016… »

Sirija: U ponoć uspostavljene sigurnosne zone, ubrzo izbili sukobi

SEEbiz 06.05.2017
BEJRUT - Sirijska vojska i pobunjenici sukobili su se u sjeverozapadnoj pokrajini Hami u petak ubrzo nakon što je u ponoć stupio na snagu sporazum o uspostavi sigurnosnih zona, priopćio je Sirijski opservatorij za ljudska prava. Borbeni zrakoplovi… »

Adiko optimistično: Rast BDP-a Srbije na 3,2%

B92 06.05.2017
Beograd -- Adiko banka procenjuje da će rast bruto domaćeg proizvoda Srbije ubrzati na 3,2 odsto u 2017. godini. To bi trebalo da se dogodi zahvaljujući povećanju investicija zbog poboljšane poslovne klime, povoljnijeg zakonodavnog okvira za… »

Dopunsko zdravstveno osiguranje moglo bi postati obavezno

SEEbiz 06.05.2017
ZAGREB - Suočen s dugom koji mjesečno raste za novih 50-tak milijuna kuna i bez ideja kako ga smanjiti, ministar zdravstva Milan Kujundžić opet je poručio da treba povećati prihodovnu stranu zdravstvenog proračuna, i to na teret građana. U… »

Velika smotra dostignuća u agraru od 13. do 19. maja u Novom Sadu

Dnevnik 06.05.2017
Najveća sajamska priredba u našoj zemlji i jedna od najznačajnijih priredbi u oblasti agrara – Međunarodni poljoprivredni sajam – biće odražana na Novosadskom sajmu od 13. do 19. maja. Na toj priredbi predstaviće se oko 1.500 izlagača iz 60… »

Šta se događa sa korisnicima Telenor i Vip, nakon što je ugašen signal na KiM?

Pravda 06.05.2017
Obe kompanije, i "Telenor" i "Vip", isključile su svoje signale 1. maja na području KiM. To je predviđeno dogovorom Beograda i Prištine o primeni Sporazuma o telekomunikacijama, prema kojem dozvolu za poslovanje na teritoriji KiM ima samo MTS d.o.o… »

Ruska mašinerija spremna, srpski centar prevaziđen

Vesti online 06.05.2017
Ruske železnice su zainteresovane da izgrade savremeni dispečerski centar za upravljanje prugama u Srbiji, kaže generalni direktor RŽD Internešenel Sergej Pavlov. Kako navodi, o tome će se razgovarati odmah po formiranju nove Vlade Srbije. - Već… »

SAD na velika vrata, vraća veru

B92 06.05.2017
Njujork -- Njujorški berzanski indeksi Standard end Pur 500 i Nasdak završili su trgovanje na rekordnim vrednostima. Rast na Vol stritu podstakao je dobar izveštaj o zapošljavanju. Rast na Vol stritu predvodile su energetske kompanije kojima je… »

Počinje reforma gimnazija

Kamatica 06.05.2017
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja otpočelo je uvođenja promena u okviru opšteg srednjeg obrazovanja - gimnazija, sa ciljem unapređivanja ovog značajnog segmenta obrazovanja. Za sprovođenje reformi neophodna je pomoć nastavnika i… »