Ekonomija arhiva vesti 06.05.2017

Izmene Zakona - spajanje preduzeća i preko granice

B92 06.05.2017
Beograd -- Izmenama Zakona o privrednim društvima želi se postići usklađivanje sa direktivama Evropske unije kako bi se omogućilo prekogranično spajanje preduzeća. Usklađivanje sa tom direktivom podrazumeva i preuzimanje osnovnih načela i… »

U Novom Sadu razvojni centar moćne nemačke kompanije

Studio B 06.05.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u Novom Sadu biti otvoren centar za istraživanje i razvoj jedne od najmoćnijih i najvažnijih nemačkih kompanija, u kojem će posao dobiti 500 inženjera iz Srbije. Vučić je, u Bačkom Jarku… »

Zašto jagode koje kupujemo više nisu tako sočne?

Kamatica 06.05.2017
Ni miris ni ukus jagoda koje poslednjih meseci možemo da kupimo na pijacama i u marketima više ne podsećaju na onaj koji pamtimo iz detinjstva. Zašto smo nekada bez greške mogli da kupimo ukusnu i sočnu jagodu, a danas je verovatnije da nam se… »

Srbi u bankama drže 10 milijardi evra!

Alo 06.05.2017
Građani Srbije su na kraju marta 2017. ukupno imali na štednim računima u bankama 1.138 milijardi dinara, odnosno 9,24 milijarde evra. Ukupna štednja stanovništva porasla je u martu u odnosu na prethodni mesec za oko četiri milijarde dinara, ili za… »

Državne moraju na tender, a privatne ne, kako to?

B92 06.05.2017
Beograd -- Državne apoteke u Srbiji u ovom momentu duguju više od 20 miliona evra za lekove. Najveći dužnici su apotekarske ustanove u Pančevu, Sremskoj Mitrovici, Boru, Ssapcu, Novom Sadu i Kikindi. Iz Farmaceustke komore upozoravaju da su problemi… »

Niču tuneli: CG auto-put sve bliže Srbiji

B92 06.05.2017
Ministarstvo održivog razvoja Crne Gore izdalo je građevinsku dozvolu za izgradnju deonice i tunela na trasi auto-puta Bar-Boljare. Reč je o deonici koju čine most Zagrađe i tuneli Đurilovac i Mrki krš, sa pripadajućim delovima otvorene trase na… »

Sve više kineskih turista, Beogradu nedostaju vodiči

Kamatica 06.05.2017
Broj kineskih turista u Beogradu je u prva tri meseca ove godine veći 100 odsto u odnosu na isti period lane, a posle proglašenja srpske prestonice za jednu od najpopularnijih destinacija na Sajmu turizma u Šangaju, očekuje se još veća posećenost… »

Takmičenje MatHackathon održava se 13. i 14. maja u Beogradu

Nova ekonomija 06.05.2017
Matematički fakultet Univerziteta u Beogradu 13. i 14. maja organizuje takmičenje MatHackathon sa ciljem da predstavi realnu sliku razvoja softvera mladim programerima, navodi se na sajtu Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Rok za prijave… »

Licence za profesionalne upravnike od juna

Dnevnik 06.05.2017
NOVI SAD: U skladu s Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada, uskoro će brigu o zgradama preuzeti profesionialni upravnici, a da bi oni koji će taj posao obavljati to činili na najbolji mogući način, od polovine ovog meseca započeće njihova… »

Ekonomski izazovi pred Turskom: Ne bojte se, dobro biti neće

Biznis i finansije 06.05.2017
Značajno manji ekonomski rast od planiranog i istovremeno porast nezaposlenosti, ogromni gubici u ugostiteljskom sektoru i pojačano interesovanje domaćih proizvođača za izmeštanje fabrika u druge zemlje, samo su neke od naznaka da Turskoj preti… »