Ekonomija arhiva vesti 06.05.2017

Kina uvela nova pravila za korišćenje interneta

Kamatica 06.05.2017
Kina pojačava pravila ponašanja na internetu u pokušaju da kontroliše poplavu informacija koje se šire putem onlajn aplikacija, blogova i drugih medijskih izvora čiji broj je sve veći u toj zemlji. Pravila koja su danas objavljena, a koja bi… »

Velika trojka ex SFRJ: Šta su bili a gde su sad?

B92 06.05.2017
Pre malo više od deset godina, trojica kraljeva maloprodaje koja su kontrolisala trgovačke lance Merkator, Konzum i Maksi, pregovarala su o udruživanju i pokoravanju celokupnog tržišta bivše Jugoslavije (i šire), a danas tržišnu utakmicu gledaju… »

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo konkurs podrške mladim proizvodjačima

Studio B 06.05.2017
Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine raspisalo je konkurs za podršku mladim poljoprivrednim proizvodjačima, a rok za podnošenje prijava je od 8. maja do 8. juna 2017. godine. Kako se navodi u saopštenju, konkurs se odnosi na… »

Zlatibor: Grade bez dozvole, izbegnuta tragedija

B92 06.05.2017
Zlatibor -- Na gradilištu budućeg hotela na Zlatiboru, obrušio se deo iskopa. Meštani, koji su i ranije zbog pucanja zemlje i manjih odrona, upozoravali investirore i nadležne u opštini Čajetina, kažu da je pukom srećom izbegnuta tragedija i… »

Revizor zabranio pare za strelce, "ubiće" nas grad

B92 06.05.2017
Leskovački poljoprivrednici zabrinuti su za useve jer protivgradni strelci ne žele da rade za platu od 4.000 dinara mesečno, koliko dobijaju od države. Do ove godine iz lokalnog budžeta Leskovca izdvajano je još 6.000 dinara za strelce ali je… »

I Turkiš erlajns pozajmljuje računare putnicima za SAD

Novi magazin 06.05.2017
Vazduhoplovna kompanija "Turkiš erlajns" počela je danas da pozajmljuje računare putnicima svoje "biznis klase" za SAD gde je od marta zabranjeno putnicima da u ručnom prtljagu donose laptop-računare i tablete. "Sa ovom novom uslugom, naši putnici i… »

Četiri nova smera po dualnom modelu

Kamatica 06.05.2017
Pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje Aleksandar Pajić izjavio je da je plan upisa u srednje škole u Srbiji završen i da će biti objavljen ovih dana, a ove godine će se u ponudi naći četiri nova obrazovna profila i to po dualnom modelu… »

Na pomolu partnerstvo CG i srpske pokrajine

B92 06.05.2017
Kreiranje zajedničkih turističkih proizvoda Crne Gore i Vojvodine predstavlja ogromnu mogućnost za privlačenje turista, pogotovo sa dalekih tržišta. To je saopšteno na sastanku ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića i potpredsednika… »

Prava Grčka - onakva, kakva je nekad bila

Kamatica 06.05.2017
Grčka i ove godine očekuje dobru turističku sezonu i računa sa oko 28 miliona posetilaca. Ali i prošle godine se očekivalo više turista, a prognoze su se tek delimično ostvarile. Naročito su na ostrvima duž granice s Turskom, turisti strahovali… »

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo konkurs za podršku mladim proizvođačima - Rok za prijave 8. jun 2017.

Ekapija 06.05.2017
foto: Brian Kinney/shutterstock.com Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine raspisalo je konkurs za podršku mladim poljoprivrednim proizvođačima, a rok za podnošenje prijava je od 8. maja do 8. juna 2017. godine. Kako se navodi na sajtu… »