Ekonomija arhiva vesti 06.05.2017

Intenzivni radovi na demontaži stare sljemenske žičare

SEEbiz 06.05.2017
ZAGREB - Na Sljemenu su u tijeku radovi na demontaži stare žičare, pri čemu je najzahtjevniji dio tih radova uspješno priveden kraju. Ovi radovi druga su faza projekta izgradnje nove sljemenske žičare koja bi u pogonu trebala biti već od kolovoza… »

Kotrljanje ravnicom: Uz dobru cenu i korektne odnose lakše se diše

Dnevnik 06.05.2017
Veće otkupne cene tovnih svinja i prasadi obradovala je farmersku porodicu Sabo iz Adorjana, baš kao i druge stočare koji su ostali istrajni u svinjarstvu. Iz praktičnih razloga u dva registrovana gazdinstva su na istom poslu otac Jožef i sin Tamaš… »

Utvrđene indicije o nepravilnostima u poslovanju DCIB

N1 Info 06.05.2017
Nakon zaključenja transakcije, kojom je Erste Card Club d.o.o. stekao 100% vlasništva nad Diners Club International Belgrade d.o.o, utvrđene su ozbiljne indicije da postoje značajne nepravilnosti u poslovanju DCIB-a, kao i službenim finansijskim… »

Vinari iz Burgundije odlučili da prave pivo

Beta 06.05.2017
Godinama se Ludovik Belen, vinar iz Burgundije, borio s lošim vremenom, sve do 2016. kada se upustio u pravljenje organskog piva koje je još retkost u Francuskoj. Od 2013. godine "imao sam mnogo malih berbi, gubitak je bio po 40, 50 odsto roda", rekao… »

Ranilović: Tržište nekretnina u procesu stabilizacije

SEEbiz 06.05.2017
POREČ - Tržište nekretnina je u procesu stabilizacije, a struka posredovanja u prometu nekretninama napreduje i dobro se razvija, zahvaljujući kvalitetnoj regulativi i poboljšanim uvjetima na tržištu, rečeno je na Forumu poslovanja nekretninama… »

U Srbiji zlata više nego u svim ostalim zemljama regiona

BK TV 06.05.2017
Kanadska kompanija "Avrupa minerals" i međunarodna kompanija "Birnkat internešenel“ započele su iskopavanje zlata na Kosovu i Metohiji, u okviru projekta "Slivovo“. Ova kompanija poseduju licencu za iskopavanja na teritoriji koja se nalazi 15… »

Cirih – najskuplji grad za ljubav

Studio B 06.05.2017
Nigde na svetu vas izlazak sa potencijalnim doživotnim partnerom neće koštati kao u Cirihu, koji je drugu godinu zaredom zauzeo prvu poziciju kada je u pitanju najskuplji izlazak, prema računici Dojče banke. Izlazak u Cirihu, bankarskom centru… »

Vojvodina na "Danu otvorenih vrata " u Briselu

RTV 06.05.2017
BRISEL - Preko 25 evropskih gradova i regija, među kojima je i Vojvodina, učestvovalo je na manifestaciji Dan otvorenih vrata u sedištu komiteta regiona u Briselu. Zainteresovanim posetiocima uz degustaciju rakije i vina predstavljeni su i kulturni i… »

"Novosti" saznaju "Dajners" više ne prolazi

Večernje novosti 06.05.2017
Trgovci u Srbiji odbijaju poznate kartice jer ne mogu da naplate svoj novac. Sumnja da je "Dajners klub" utajio svoje obaveze, i naduvavao završne račune. NA kasama u trgovinama ne može više da se plaća "Dajners" karticama, saznaju "Novosti". Razlog… »

Ove zemlje imaju najviše zlata, evo gde je Srbija

Alo 06.05.2017
Svetski savet za zlato objavio je novi registar zemalja s veklikim rezervama zlata. Na prvom mestu su SAD, sa 8.133,5 tona. Drugo mesto zauzima Nemačka (3.377,9), a treći je Međunarodni monetarni fond (2.814). Među deset najbogatijih nalaze se još… »