Ekonomija arhiva vesti 06.05.2017

Trećina planete na Fejsu

BizLife 06.05.2017
Broj korisnika društvene mreže Fejsbuk (Facebook) bliži se cifri od dve milijarde, a ta kompanija u prva tri meseca ove godine beleži konstantan rast profita. Kako prenosi BBC, broj korisnika koji koristi ovu društvenu mrežu barem jednom mesečno je… »

Još samo korak do leve obale

Večernje novosti 06.05.2017
Napreduje izgradnja mosta na Drini između Srbije i Republike Srpske, kod Ljubovije. Reka će biti premoštena za najkasnije mesec i po. Srbija platila sve 2015. RADOVI na izgradnji mosta na Drini, između Ljubovije i Bratunca, u Srpskoj, u punom su… »

Arapi kupuju salaše oko Sombora

BizLife 06.05.2017
Kuće i salaše u okolini Sombora sve više kupuju stranci, pre svega iz arapskih zemalja, prenosi Radiotelevizija Vojvodine. Na Bezdanskom putu poslednje dve godine prodato je, kako meštani kažu žiteljima arapskih zemalja, sedam kuća i salaša. U… »

Kanađani iskopavaju zlato na Kosovu

Sputnik 06.05.2017
Kanadska kompanija „Avrupa minerals“ saopštila je da je, zajedno sa međunarodnom kompanijom „Byrnkat internešenel“, započela iskopavanje zlata na Kosovu i Metohiji, u okviru projekta „Slivovo“. Ova kompanija poseduju licencu za iskopavanja… »

Država odlučila: Evo kako će da prodaje banke

B92 06.05.2017
Beograd -- Vlasnički udeli države Srbije u bankama će se prvenstveno prodavati putem tendera. To predviđa Uredba o načinu i postupku prodaje akcija banaka u državnom vlasništvu koju je usvojila Vlada Srbije. Vlada će odluku o prodaji kapitala… »

Dokaz da EPS kuburi sa problemima

Danas 06.05.2017
Izjava premijera Aleksandra Vučića da će država izdvojiti 250 miliona evra za nabavku neophodnih mašina i opreme u Rudarskom basenu "Kolubara" izazvala je oprečne reakcije o tome da li je to opravdano, ali i jedinstven stav da EPS kuburi sa… »

I Kostić želi Societe Generale banku Montenegro

SEEbiz 06.05.2017
PODGORICA - Srbijanski biznismen Miodrag Kostić razmatra mogućnost da uđe na crnogorsko bankarsko tržište, a interesovanje pokazuje i za Societe Generale banku Montenegro. To je “Vijestima” potvrdilo više izvora iz bankarskog sektora i bliskih… »

Negativni kreditni impuls je postao trend

Biznis i finansije 06.05.2017
Za proteklih mesec ili dva, stalno sam ponavljao da je usporavanje kreditnog impulsa koji je pokrenula Kina apsolutno od ključnog značaja za budućnost globalnih tržišta. Pre neki dan sam pročitao dva izveštaja iz Pimco i Danske Banke koji… »

„Moćna nemačka kompanija stiže u Novi Sad“

BizLife 06.05.2017
Foto: Beta Premijer Aleksandar Vučić najavio je da će jedna od najmoćnijih i najvažnijih nemačkih kompanija graditi Centar za istraživanje i razvoj u Novom Sadu, koji će odmah zaposliti 500 inženjera iz Srbije. „Juče sam dobio važnu vest i… »

Fudbalski klub kupio drugi klub

BizLife 06.05.2017
Vodeći klub francuskog fudbalskog prvenstva i polufinalista ovogodišnje Lige šampiona, Monako, postao je većinski vlasnik belgijskog drugoligaša Serkl Briža. Za tu investiciju Monako se odlučio „u sklopu svoje razvojne politike“. Vlasnik… »