Arhiva vesti 15.07.2017

U Fijatovoj fabrici u Poljskoj demonstracijama se izborili za veće plate

Radio 021 15.07.2017
Sindikati iz Fijatove fabrike u Poljskoj izborili su se demonstracijama i blokadom prilaza da se u leto 2015. godine plate povećaju nakon četiri godine bez povišica. Poljska fabrika automobilskog koncerna Fijat u mestu Tihi, ove godine, posle… »

Povređeni u pogonu za raketna goriva životno ugroženi

N1 Info 15.07.2017
Dva radnika povređena u požaru u fabrici "Milan Blagojević" u Lučanima, koji imaju teške opekotine prevezena su na dalje lečenje u kliniku za opekotine pri Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu. Dežurni lekar kaže da su životno ugroženi… »

Osniva se naučna fondacija Zapadnog Balkana

Radio 021 15.07.2017
Na Samitu u Trstu potpisan je dokument o osnivanju Naučne fondacije Zapadnog Balkana, koja bi finansirala mlade istraživače iz regiona, saopštio je Centar za promociju nauke. Fondacija bi, pre svega, dodeljivala grantove mladim naučnicima koji žele… »

Tužilaštvo Rusije: Nismo učestvovali u pripremi sastanka

Blic 14.07.2017
Informacija stranih medija o mogućem učešću ruskog tužilaštva u pripremi sastanka sina američkog predsednika Donalda Trampa i ruske pravnice Natalije Veselnjicke je lažna, izjavio je za RT načelnik Glavne uprave za međunarodno-pravnu saradnju… »

Wall Street: Novi rekordni nivoi Dow Jonesa i S&P-a

Gde investirati 15.07.2017
Najvažniji američki indeksi u petak su dostigli nove rekordne nivoe, jer su najnoviji makroekonomski pokazatelji, nešto slabiji od očekivanja, smanjili izglede za daljim povećanjem kamatnih stopa u SAD-u ove godine. Dow Jones indeks porastao je u… »

Papa Franja postavio poruku na vrata stana - Ne kukajte

Politika 15.07.2017
VATIKAN - Ako se neko pitao šta papa Franja misli o ljudima koji se stalno žale, odgovor je okačen na vratima njegovog skromnog stana u Vatikanu: „NE KUKAJTE”. Na italijanskom jeziku i slovima u crveno-plavoj boji piše da „prekršitelji pate od… »

Predsednik Svekineskog narodnog kongresa u poseti Srbiji

RTV 15.07.2017
BEOGRAD - Predsednik Stalnog komiteta 12. Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine Džang Deđiang boraviće od sutra, 16. jula u trodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji, na poziv predsednice Narodne skupštine Republike Srbije Maje Gojković… »

Split: Huligani hteli da prekinu Bajagin koncert

RTV 15.07.2017
SPLIT - Splitski specijalci sprečili su oko 200 huligana da upadnu i onemoguće koncert beogradske rok grupe Bajaga i instruktori na drugoj večeri ovogodišnjeg "Sna sustipanske noći", piše splitska Slobodna Dalmacija. Nije da nije bilo najava da bi… »

Crna Gora: Spasen srpski planinar na Tali

Blic 14.07.2017
Pripadnici crnogorske Gorske službe spasavanja izvukli su sa planinskog vrha Tali i u bolnicu u Kolašin transportovali planinara iz Srbije D. D, koji je prilikom pada niz liticu slomio nogu. Iz Gorske službe spasavanja su naveli da su na poziv… »

U Alžiru izbilo oko 100 šumskih požara

Novi magazin 15.07.2017
U Alžiru je izbilo oko 100 požara koji su za 48 sati uništili 1.000 hektara šuma na severu zemlje, saopštila je danas alžirska Civilna zaštita. "Vatrogasci od 13. jula gase 97 požara u šumama i četiri u njivama", navela je Civilna zaštita i… »