Izvor: RTS arhiva vesti 09.08.2017

Potvrđena odluka suda, Radonjić i Romić u kućnom pritvoru

RTS 09.08.2017
Specijalni sud u Beogradu doneo je novo rešenje kojim je potvrdio svoju raniju odluku s početka jula o ukidanju pritvora dvojici optuženih za ubistvo Slavka Ćuruvije 1999. godine Milanu Radonjiću i Ratku Romiću i određivanju kućnog pritvora uz… »

Specijalni sud podiže optužnicu protiv Dauta Haradinaja?

RTS 09.08.2017
Na prvoj optužnici Specijalnog suda za zločine bivše OVK biće ime Dauta Haradinaja, brata Ramuša Haradinaja, javlja "Sputnjik". Na osnovu saznanja Sputnjika, Daut Haradinaj bi mogao da odgovara za zločine počinjene u ime OVK, kao i za povezanost sa… »

Lopovi odneli 300 metara kontaktne mreže kod stanice Zuce

RTS 09.08.2017
U železničkoj stanici Zuce, između Vrčina i Belog Potoka, lopovi su jutros odneli oko 300 metara kompletne kontaktne mreže, zbog čega je saobraćaj u prekidu, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije. Zbog 450 kilograma bakra koji će biti… »

Šabić pokrenuo postupak nadzora zbog upisa podataka u Centralni registar

RTS 09.08.2017
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić sapštio je da je pokrenuo postupak nadozora nad sprovođenjem Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u ministarstvima državne uprave i lokalne samouprave i… »

Od sutra ne radi fontana na Slaviji zbog rekonstrukcije Trga

RTS 09.08.2017
Fontana na Slaviji neće raditi od sutra do polovine novembra, zbog rekonstrukcije Trga Slavija, saopšteno je iz Beogradskog vodovoda i kanalizacije. U saopštenju je precizirano da će fontana biti isključena od 10 sati u četvrtak, a neće raditi… »

Panik tasteri u centrima za socijalni rad i domovima zdravlja

RTS 09.08.2017
Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost obezbedilo je panik tastere za 60 Centara za socijalni rad i zdravstvenih ustanova. Savetnica potpredsednice vlade Branka Drašković je o njihovoj podeli i primeni razgovarala s predstavnicima 30 domova zdravlja… »

Požari kod Splita i na Braču

RTS 09.08.2017
U Klisu i Solinu kod Splita ponovo je buknuo požar koji gase tri kanadera i dva ertraktora, a vatra se u jednom trenutku približila kućama, pa su zbog toga vatrogasci izvlačili ljude iz kuća. Vatra gori i na ostrvu Brač, između Nerežišća i… »

Automobil se zaleteo u vojnike u Parizu, šest povređenih

RTS 09.08.2017
Šest francuskih vojnika povređeno je kada je jutros oko osam časova vozilo naletelo na njih u predgrađu Pariza Levaloa-Pere, javlja AFP. Uhapšen glavni osumnjičeni. Četvorica vojnika su lakše, a dvojica teže povređena u predgrađu u kojem se… »

Vučić sa Taninom, Savet bezbednosti o Kosovu 16. avgusta

RTS 09.08.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa šefom UNMIK-a Zahirom Taninom kako bi razmotrili aktuelnu političku i bezbednosnu situaciju na KiM uoči sednice Saveta bezbednosti 16. avgusta. Na toj sednici biće predstavljen tromesečni… »

Novi potres pogodio Rijeku

RTS 09.08.2017
Tokom popodneva došlo je do novog podrhtavanja tla kod Rijeke, javlja Index.hr. Prethodno u 13.37 to područje pogodio je novi zemljotres magnitude 3,9 jedinica Rihterove skale. Čitataoco Indeksa javili su da je oko 17.30 sati došlo do novog jakog… »