Izvor: RTS arhiva vesti 09.08.2017

Vulin: Pravi trenutak za ulaganje u odbrambenu industriju

RTS 09.08.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je svetsko tržište veoma zainteresovano za proizvode naše odbrambene industrije i da je sada pravi trenutak za ulaganje u tu oblast, a da "Krušik" daje veliki doprinos izvozu naše odbrambene industrije… »

Slabiji potresi na Kvarneru

RTS 09.08.2017
Područje Kvarnera treslo se celu noć. Prema podacima Evromediteranskog seizmološkog centra, nakon zemljotresa jačine 3,7 jedinica Rihtera, koji je pogodio riječko područje nešto pre 23 časa osetio se i niz nešto slabijih potresa, javlja "Indeks"… »

Ugašen požar u moskovskom tržnom centru

RTS 09.08.2017
Požar koji je izbio u moskovskom tržom centru ugašen je i niko nije povređen, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije. Požar je izbio u tržnom centru Atom na trgu Taganka i proširio se na područje od 1.500 kvadratnih metara, preneo je… »

Popović: Ispunićemo obećanje – startap centar u Nišu do septembra

RTS 09.08.2017
Radovi na izgradnji Centra za startapove i inovativno preduzetništvo u Nišu teku po planu i Centar će biti spreman do septembra, kao što je i obećano, izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, koji je nenajavljeno obišao… »

Poreska uprava: Od početka godine povećana naplata poreza

RTS 09.08.2017
U prvih sedam meseci 2017. godine Poreska uprava naplatila je 7,8 odsto javnih prihoda više nego u istom periodu prethodne godine, saopštila je ta služba. Najveći rast naplate – 50,7 odsto – bio je po osnovu poreza na dobit preduzeća jer je… »

Herojima sa Košara spomenice, ordeni ili medalje

RTS 09.08.2017
Država želi da zahvali herojima Košara, pa bi učesnici bitke za tu karaulu trebalo da dobiju jedno od najviših priznanja – spomenice. Razmatra se mogućnost da svi koji su učestvovali u velikim bitkama na Kosovu i Metohiji 1999. godine dobiju… »

Guteres o Kosovu: Nema napretka u dijalogu, oživeti proces

RTS 09.08.2017
Generalni sekretar UN Antonio Guteres ocenio je da se dijalog Beograda i Prištine suočava sa ozbiljnim izazovima, upozorivši da nema dovoljno napretka, uključujući i Zajednicu srpskih opština, i pozvao obe strane da ožive proces. U Izveštaju o… »

Dodatno razumevanje za decu sa autizmom

RTS 09.08.2017
Posle odluke "Er Srbije" da jedanaestogodišnjem autističnom dečaku ne dozvoli ulazak u avion, reagovala je poverenica za zaštitu ravnopravnosti. Ističe da je diskriminacija na osnovu zdravstvenog stanja Ustavom i zakonom zabranjena i poručuje da… »

Katar uveo bezvizni režim za građane 80 država

RTS 09.08.2017
Kako bi stimulisao vazdušni saobraćaj i turizam u zemlji, koja je trenutno izolovana zbog optužbi suseda za podršku terorizmu, Katar je uveo bezvizni režim za građane 80 država. "Bezvizna šema će omogućiti Kataru da postane najotvorenija zemlja… »

Teretnjaci na Batrovcima čekaju sat vremena

RTS 09.08.2017
Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 30 minuta. Teretna vozila na Batrovcima čekaju oko sat vremena. Potreban oprez na deonicama na kojima se izvode radovi. Na… »