Izvor: RTS arhiva vesti 09.08.2017

Snažna eksplozija u Podgorici, nema žrtava

RTS 09.08.2017
Eksplozivna naprava velike razorne moći eksplodirala je jutros oko tri sata u poslovnoj zgradi koja se nalazi u blizini Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, javlja RTCG. Žrtava nije bilo, ali je pričinjena velika materijalna šteta. Od siline… »

Krivična prijava protiv Tompsona?

RTS 09.08.2017
Hrvatski proustaški kantautor Marko Perković Tompson i ove godine će dobiti prekršajnu prijavu jer je tokom proslave godišnjice "Oluje" u Slunju, 5. avgusta, pre početka izvođenja pesme "Čavoglave" sa bine uzviknuo zakonom zabranjeni ustaški… »

Tilerson: Amerikanci mogu mirno da spavaju

RTS 09.08.2017
Američki državni sekretar Reks Tilerson izjavio je da ne veruje da Severna Koreja predstavlja neposrednu pretnju za SAD, kao ni za američku pacifičku teritoriju Guam. "Amerikanci mogu mirno da spavaju. Ne treba da se brinu zbog ove naročite retorike… »

Blokiran rad makedonskog parlamenta, Džaferi pozvao obezeđenje

RTS 09.08.2017
Poslanici najuticajnije opozicione stranke VMRO-DPMNE, bivšeg premijera Nikole Gruevskog, blokirali su danas rad makedonskog parlamenta, nakon što je predsednik Taljat Džaferi uskratio pravo poslaniku te stranke Antoniju Milošoskom da se u skladu sa… »

Policija otkrila njive sa 34 tone nelegalnog duvana

RTS 09.08.2017
Na području Pančeva, Šapca i Sremske Mitrovice policija je identifikovala parcele veličine 17 hektara sa ilegalnim zasadom duvana, koji bi, ako se osuši, iznosio 34 tone, saopštilo je Ministarstvo untrašnjih poslova. Policija je protiv osam osoba… »

Mafijaški obračun na jugu Italije, četvorica mrtva

RTS 09.08.2017
Četiri muškarca ubijena su u južnoj Italiji u oružanom napadu za koji se smatra da je predstavljao mafijaški obračun, saopštila je italijanska policija. Veruje se da su dvojica od ubijenih zemljoradnici koji su bili svedoci napada, prenosi Rojters… »

Lekari mogu da prijave nasilje onlajn

RTS 09.08.2017
Na internet stranici Lekarske komore Srbije, lekari koji su tokom obavljanja posla izloženi verbalnom ili fizičkom nasilju, od danas to mogu prijaviti putem onlajn prijave. Komora je u saopštenju navela da je uvela onlajn prijavu nasilja jer se zalaže… »

Obeležene 72 godine od atomskog napada na Nagasaki

RTS 09.08.2017
Japan je obeležio 72. godišnjicu nuklearnog napada američke vojske na Nagasaki čiji gradonačelnik Tomihisa Taue je upozorio da raste bojazan od novog atomskog napada. "Jak osećaj strepnje širi se svetom da bi u ne tako dalekoj budućnosti ovo… »

Navaljni kritikovao Putinove saradnike u snimku na "Jutjubu"

RTS 09.08.2017
Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni objavio je video-snimak u kojem napada bliske saradnike ruskog predsednika Vladimira Putina da su na nezakonit način stekli bogatstvo. Navaljni je na Jutjubu objavio snimak o imovini dvojice milijardera, braće… »

Gradina, dečji jastuk ispunili devizama

RTS 09.08.2017
Carinici su na graničnom prelazu Gradina sprečili dvojicu turskih državljana da iz Srbije iznesu 80.000 neprijavljenih evra, skrivenih u dečjem jastuku, saopšteno iz Uprave carina. Slučaj je zabeležen u jutarnjim časovima, kada je na prelaz… »