Izvor: RTS arhiva vesti 09.08.2017

Požar kod Mašinske industrije u Nišu, ljudi bezbedni

RTS 09.08.2017
Travu i nisko rastinje na prostoru iza Mašinske industrije Niš zahvatio je požar, ali vatra ne ugrožava kuće u tom delu grada, niti objekte u fabričkom krugu, potvrđeno je u niškoj policiji. "Požar je prijavljen u 12.10. Vatrogasne ekipe su na… »

Napadači upali u hotelu u centru Rige

RTS 09.08.2017
Naoružani napadači uleteli su u hotel "Garden palas" u centru glavnog grada Letonije, saopštili su lokalni mediji. Incident se dogodio nakon što je izbila svađa između vlasnika hotela i jednog gosta, a kako bi sprečili da neko ne pozove policiju… »

"Odnosi Srbije i Katara dobri i prijateljski"

RTS 09.08.2017
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević i ambasador Katara Mubarak bin Fahad el Tani saglasili su se u Beogradu da su odnosi dve zemlje dobri i prijateljski, i sa perspektivom daljeg unapređenja. Đorđević… »

Iz Zete izvučena 31 topovska granata i dve avio-bombe

RTS 09.08.2017
Ronioci crnogorskog Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova izvukli su 31 topovsku granatu i dve avio-bombe iz reke Zete. Reč je o topovskim granatama i bombama iz Drugog svetskog rata koje su koncentrisane na površini od oko… »

Pašalić: Mnogo posla pred ombudsmanom

RTS 09.08.2017
Svakog meseca zaštitnik građana će jedan dan razgovarati sa građanima, a prvi put 23. avgusta. Zoran Pašalić kaže za RTS da je pred institucijom ombudsmana dosta posla. Ponavlja da su plate ombudsmana i njegovih zamenika previsoke, a da ostalih 90… »

Patagotitan majorum, najveća životinja koja je ikada hodala Zemljom

RTS 09.08.2017
Ostaci šest džinovskih dinosaurusa otkriveni u Argentini 2012. godine pripadali su najvećim živim bićima koja su hodala planetom, u odnosu na koje je tiranosaurus reks izgledao kao patuljak. Sa 76 tona ovi biljojedi su bili teški kao spejs šatl, a… »

Ruska advokatica o skandalu oko susreta sa Trampovim sinom

RTS 09.08.2017
Ruska pravnica Natalija Veseljnicka izjavila je da je skandal oko njenog susreta sa sinom američkog predsednika Donaldom Trampom Mlađim 2016, o čemu je pisao "Njujork tajms", apsolutno izrežirana priča iza koje stoji finansijer Vilijam Brauder… »

Na kruzeru proveli 10 dana u mraku zbog gusara

RTS 09.08.2017
Putnici kruzera „Si princes“ koji je plovio od Sidneja do Dubaija proveli su deset dana u totalnom mraku, a razlog tome bio je potencijalni napad somalskih gusara u Indijskom okeanu i Arapskom moru, objavljeno je na australijskom sajtu „Njuz“… »

Matis oštro zapretio Pjongjangu

RTS 09.08.2017
Američki ministar odbrane Džejms Matis izjavio je da severnokorejski režim treba da prestane da razmatra akcije koje bi "dovele do njegovog kraja i uništenja severnokorejskog naroda". Šef Pentagona je rekao da bi svaka akcija Severne Koreje bila… »

Krijumčar gurnuo migrante u more kod jemenske obale, 50 mrtvih

RTS 09.08.2017
Oko 50 migranata, uglavnom tinejdžera iz Somalije i Etiopije "namerno je udavljeno" kada ih je krijumčar gurnuo u more kod jemenske obale, saopštila je Međunarodna organizacija za migracije (IOM). U saopštenju se navodi da je krijumčar u sredu… »