Izvor: RTS arhiva vesti 09.08.2017

Praistorijski krokodil dobio ime po Lemiju iz „Motorheda“

RTS 09.08.2017
Lemi Kilmister, nekadašnji vođa britanske hevi-metal grupe „Motorhed“, od sada ima i svoj fosil, jer je grupa naučnika koja voli muziku Kilmistera, preminulog 2015. godine, dala ime Lemi primitivnom praistorijskom krokodilu. Naučnici… »

FBI pretresao kuću šefa Trampove kampanje

RTS 09.08.2017
Agenti FBI pretresli su kuću nekadašnjeg šefa predsedničke kampanje Donalda Trampa Pola Manaforta i zaplenili dokumenta i druge materijale, rekao je Manafortov portparol. Portparol Džejson Melouni je rekao da su agenti 26. jula u zoru došli sa… »

Ove godine od turizma 1,2 milijarde evra

RTS 09.08.2017
Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić ove godine očekuje tri miliona turista u Srbiji i devizni prihod od turizma od 1,2 milijarde evra. "Mislim da turizam postaje ozbiljna privredna grana koja doprinosi ekonomskom razvoju zemlje", rekao je Ljajić… »

Titula prve dame – uloga koju Francuzi ne žele da plate

RTS 09.08.2017
Na predlog Emanuela Makrona da njegova supruga, prva u francuskoj političkoj istoriji ponese titulu prve dame, francuska javnost reagovala je burno. Sa druge strane, u Sjedinjenim Američkim Državama izborom predsednika, građani biraju i da njegova… »

U slučaju tuče zatvorenika država plaća odštetu pretučenom

RTS 09.08.2017
U slučaju tuče zatvorenika u kojoj neki od njih pretrpi povredu ili telesno oštećenje, odgovornost za naknadu štete povređenom snosi država, zaključak je Vrhovnog kasacionog suda (VKS). Ovaj stav VKS objavio je u slučaju iz presude povodom tužbe… »

Mumbaj paralisan demonstracijama

RTS 09.08.2017
U ekonomskoj prestonici Indije Mumbaju oko 200.000 demonstranata zahteva uvođenje kvota za poslove u vladi i na univerzitetima zbog nezaposlenosti i pada zarada u poljoprivredi. Brojne prodavnice u južnom delu Mumbaja ostale su zatvorene, a saobraćaj… »

Ivo Josipović izazvao udes u centru Zagreba

RTS 09.08.2017
Bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović udario je svojim automobilom u Palmotićevoj ulici u Zagrebu u parkirani terenac. Povređenih u saobraćajnoj nezgodi nije bilo. Terenac je bio parkiran na obeleženom mestu za parking kada ga je udario… »

Iran, uhapšene 64 osobe zbog zabavljanja pored bazena

RTS 09.08.2017
Policija u Iranu je uhapsila 64 mladih na zabavi pored bazena u centralnoj provinciji Isfahan zbog nepoštovanja strogih pravila islama, javila je iranska državna televizija. Islamska revolucionarna garda je uhapsila 64 "polugolih" mladih ljudi na zabavi… »

"Oluja" među Hrvatima u Srbiji

RTS 09.08.2017
Hrvatski demokratski forum pozvao je predsednika Demokratske stranke Hrvata u Vojvodini i narodnog poslanika Tomislava Žigmanova da se više ne oglašava o položaju Hrvata u Srbiji, jer, kako navodi potpredsednik HDF-a Zvonimir Perušić, nema takav… »

Fena: Poslanici u BiH zarađuju hiljade evra varanjem države

RTS 09.08.2017
Kroz primanje različitih dodataka, poslanici u BiH razvili su sistem varanja države i tako na sumnjiv način prisvojili na hiljade evra, objavio je sarajevski Centar za istraživačko novinarstvo. Za to niko nikada nije sankcionisan, jer se prevare… »