Izvor: Blic arhiva vesti 27.09.2017

"Španija je zatvor za ljude, Madrid gazi prava Katalonaca"

Blic 27.09.2017
Baskijska separatistička organizacija ETA saopštila je danas da je Madrid "pogazio prava" Katalonaca i da je španska država "zatvor za ljude". Osuđujući protivljenje Madrida referendumu o nezavisnosti Katalonije, ETA je u saopštenju objavljenom u… »

Smeh do suza: Ko bi rekao će Tijana Dapčević baš nju imitirati u prvoj epizodi TLZP

Blic 27.09.2017
Tijana Dapčević jedna je od učesnica nove sezone TLZP, a ona je već na Instagramu otkrila koga će imitirati u prvoj epizodi. Tijana je podelila video u kojem se obraća pratiocima, a iz nje u stvari progovara Lepa Brena. Tako da je Tijani zapala… »

Ona im priča o ljubavi: Ana Sević bez iole blama ismeva kolege, a na taj način prozvala i samu sebe

Blic 27.09.2017
Pevačica Ana Sević pronašla je način kako da možda bez iole sramote sakrije nešto što zapravo i sama misli. Fotografijom koju je postavila na svom instagramu rekla je ono što joj je na pameti. Na zanimljiv način podsmevala se bračnom paru Milena… »

Testirajte se: Tri pitanja otkrivaju da li ste genije

Blic 27.09.2017
Najkraći test inteligencije sastoji se od samo tri pitanja, ali to ne znači da je lagan. Svako pitanje osmišljeno je tako da proceni sposobnost prepoznavanja naizgled jednostavnog problema. Ovo su pitanja: 1. Palica i loptica ukupno koštaju jedan… »

Ministar regionalne vlade Katalonije: U nedelju svi na glasanje

Blic 27.09.2017
Ministar spoljnih poslova regionalne vlade Katalonije Raul Romeva izjavio je danas da će Katalonci masovno glasati na referendumu o nezavisnosti te španske pokrajine uprkos pokušajima Madrida da speči njegovo održavanje. "Ljudi će izaći i glasati… »

Revolucija: Saudijski kralj dozvolio ženama da voze automobile

Blic 26.09.2017
Kralj Saudijske Arabije Salman danas je dekretom dozvolio ženama da voze automobile, što bi trebalo da bude primenjeno do juna sledeće godine, objavila je saudijska državna agencija SPA, prenosi Rojters. Britanska agencija navodi da je time ovo… »

Tusk: Nema dovoljnog napretka u razgovorima o Bregzitu

Blic 26.09.2017
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk ocenio je danas da nije postignut dovoljan napredak u pregovorima o Bregzitu kako bi se omogućila sledeća faza razgovora o budućem odnosu Londona i Brisela. Posle sastanka sa britanskom premijerkom Terezom Mej u… »

Stanišićeva odbrana: Državna bezbednost nije kontrolisala vlast u SAO Slavonija i Baranja

Blic 27.09.2017
Odbrana Jovice Stanišića danas je pred Haškim tribunalom pobijala navode zaštićenog svedoka optužbe RFJ-113 da su agenti Službe državne bezbednosti Srbije Ilija Kojić i Radoslav Kostić od 1991. do 1992. godine kontrolisali vlast u Srpskoj… »

Malo ko zna da je ova poznata voditeljka bila kuma Nataši Bekvalac na njenom prvom venčanju

Blic 27.09.2017
Pop pevačica Nataša Bekvalac prekjuče se po treći put udala. Sa svojim izabranikom Lukom Lazukićem je sklopila brak na Ibici u društvu dela rodbine i prijatelja. Prvi brak sklopila je 2006. godine sa vaterpolistom Danilom Ikodinovićem. Tada… »

U Zrenjaninu uhapšena maoletnica zbog marihuane

Blic 27.09.2017
Zrenjaninska policija uhapsila je maloletnicu iz tog grada (17) kod koje je prilikom pretresa stana pronađeno šest paketa sa 74 grama marihuane kao i digitalna vaga za precizno merenje. Policija je saopštila da je ona uz krivičnu prijavu sprovedena… »