Izvor: Blic arhiva vesti 27.09.2017

Amerikanci ušli u "rat" sa svojim najvećim saveznicima

Blic 27.09.2017
Američko ministarstvo trgovine najavilo je uvođenje poreza od gotovo 220 odsto na kanadske avione Bombardije serije C, u potezu koji će verovatno povećati tenzije između SAD i njenih saveznika Kanade i Velike Britanije. Prema sinoć objavljenoj… »

Optužen za smrt bebe: Suđenje gradonačelniku Valjeva odloženo na "neodređeno vreme"

Blic 27.09.2017
Suđenje gradonačelniku Valjeva dr Slobodanu Gvozdenoviću, koji je kao ginekolog optužen da je odgovoran za smrt nerođene bebe, odloženo je na "neodređeno vreme". U Osnovnom sudu, gde se Gvozdenoviću sudi zbog smrti nerođenog deteta Ivane Katić u… »

Privrednike na KiM muči komplikovana administracija, malo tržište i skupi krediti, Čadež obećao pomoć

Blic 27.09.2017
Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež razgovarao je u Gračanici sa srpskim privrednicima na Kosovu i Metohiji i obećao im pomoć u prevazilaženju problema u svakodnevnom poslovanju, saopštila je danas PKS. Ocenjeno je da su… »

Konkurs za izgled spomenika Stefanu Nemanji, prva nagrada 50.000 evra

Blic 27.09.2017
Međunarodni konkurs za izradu rešenja spomenika Stefanu Nemanji, utemeljivaču srpske državnosti, raspisan je danas, a konačni izgled mogao bi da se zna do 15. marta, najavljeno je u Upravi grada. Kada konačni izgled monumenta bude poznat, biće… »

Irska na proleće 2018. organizuje referendum o abortusu

Blic 27.09.2017
Irska vlada objavila je danas da će u maju ili junu 2018. godine organizovati referendum o abortusu koji je sada ilegalan osim ako predstavlja pretnju za život majke. "Vlada se složila o programu referenduma o ustavnim promenama, uključujući… »

Advokat Filaković: Kapetan Dragan uskoro na slobodi

Blic 26.09.2017
Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, koga je danas sud u Splitu prvostepeno osudio na 15 godina zatvora, uskoro bi mogao da bude pušten na slobodu, jer je više od dve trećine kazne već proveo u pritvoru, prenosi Index.hr. Taj portal… »

Rusija testirala balističku raketu "Topolj"

Blic 26.09.2017
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je sa poligona "Kapustin Jar“ testirana interkontinentalna balistička raketa RS-12M "Topolj“. "Borbene jedinice raketnih strateških snaga sa poligona ‘Kapustin Jar‘ u Arhangelskoj oblasti izvele su… »

Dodik i Pupovac: Podrška izradi deklaracije o pravima i zaštiti Srba u regionu

Blic 27.09.2017
Aktuelna politička i ekonomska situacija u RS i Hrvatskoj, sa posebnim akcentom na izgradnju infrastrukturnih objekata, koji povezuju Srpsku i Hrvatsku, bile su dominantne teme sastanka predsednika Republike Srpske, Milorada Dodika i predsednika Srpskog… »

Masovna tuča kod Osnovne škole: Okupili se bivši i sadašnji đaci, jednom učeniku (14) razbijena arkada

Blic 27.09.2017
Jedan dečak (14) povređen je u tuči koja se dogodila nadomak Osnovne škole "Nikola Tesla" u Rakovici, potvrđeno je "Blicu" u Hitnoj pomoći. - Do incidenta je došlo nešto pre 14.30, a povređeno dete prebačeno je u Urgentni centar - kažu u Hitnoj… »

Preokret na suđenju za ubistvo lopova: Bogeski optužen za prekoračenje odbrane

Blic 27.09.2017
Sašku Bogeskom koji je bio optužen za ubistvo jer je ubio lopova koji mu je ušao u kuću, posle više od četiri godine optužnica je preinačena na ubistvo prekoračenjem nužne odbrane. Više tužilaštvo je preinačilo i sam opis kobnog događaja od… »