Izvor: Blic arhiva vesti 27.09.2017

Tri sporna umetnička dela s životinjama povučena s izložbe u Gugenhajmu

Blic 27.09.2017
Muzej Gugenhajm u Njujorku objavio je povlačenje tri sporna dela iz predstojeće izložbe o savremenoj Kini, posle dobijanja pretnji zbog toga što koriste žive životinje. Izložba "Umetnost i Kina posle 1989: Teatar sveta" (Art and China after 1989… »

Srbija treća u svetu po transparentnosti izvoza lakog naoružanja

Blic 27.09.2017
Srbija se nalazi na trećem mestu u svetu kada je u pitanju transparentnost u izvozu malog i lakog naoružanja, objavljeno je u redovnoj godišnjoj publikaciji "Trade Update 2017, Transfers and Transparency", koja se bavi monitoringom u oblasti prometa… »

Ljajić: Prihodi od turizma skoro 1,2 milijarde evra

Blic 27.09.2017
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je danas da će ova godina biti rekordna u turizmu i da se Srbija približava deviznom prilivu od 1,2 milijardi evra. On je na dodeli Turistističkog cveta, najviše nagrade u turizmu… »

Mladići u Inđiji opljčkali prodavnicu, prodavačici pretili replikom pištolja

Blic 27.09.2017
Policija u Inđiji je pronašla dvojicu mladića od 17 i 20 godina koji su osumnjičeni da su sredinom septembra, uz pretnju replikom pištolja, opljačkali prodavnicu, saopštila je danas lokalna Policijska uprava. Kako je navedeno u saopštenju, sumnja… »

Reorganizacija zdravstva na KiM, niko neće ostati bez posla

Blic 27.09.2017
Vlada Srbije planira transformaciju mreze zdravstvenih ustanova na Kosovu i Metohiji u kojima je zaposleno 4.823 ljudi, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić i najavio novu isporuku lekova početkom novembra i nova… »

Bez zadržavanja na naplatnim stanicama i graničnim prelazima

Blic 27.09.2017
Na naplatnim stanicama i na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, prenosi Automoto savez Srbije (AMSS). Uprava granične policije saopštila je da na graničnim prelazima na putničkim terminalima zadržavanja traju maksimum 20 minuta. Prema… »

Junker pozdravio Makronovu viziju Evrope

Blic 26.09.2017
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker pozdravio je danas viziju predsednika Francuske Emanuela Makrona o reformisanju Evropske unije posle Bregzita rekavši da je Uniji potrebna "hrabrost" da krene napred. "Veoma evropski govor mog prijatelja… »

Stiže beba: Ana Ivanović u drugom stanju

Blic 27.09.2017
Teniserka Ana Ivanović je trudna. Kako prenosi nemački tabloid, Ana je u blagoslovenom stanju. Ana je prema pisanju "Buntea" u četvrtom mesecu trudnoće. Pre nekoliko dana posetila je Beograd, a mnogi misle da je Ana upravo u Beograd došla kako bi… »

DS: se zalaže za sinergiju glasova

Blic 27.09.2017
Potpredsednica Demokratske stranke Tamara Tripić izjavila je danas da demokrate neformalno razgovaraju sa većinom opozicionih stranaka koje su spremne da menjaju vlast u Beogradu na predstojećim izborima, uključujući i Sašu Jankovića, i istakla da… »

Demokratska stranka obeležila 10 godina od smrti Nenada Bogdanovića

Blic 27.09.2017
Demokratska stranka (DS) danas je obeležila 10 godina od smrti istaknutog člana i nekadašnjeg gradonačelnika Beograda Nenada Bogdanovića. Govoreći o radu i učincima Bogdanvića, koji je za gradonačelnika bio izabran 2004. godine, njegovi… »