Izvor: Blic arhiva vesti 27.09.2017

Šta donosi katalog radnih mesta u javnoj upravi i ko će imati kolike plate

Blic 27.09.2017
Proces racionalizacije zaposlenih u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi se privodi kraju, a radna mesta oko pola miliona zaposlenih biće od 1. januara naredne godine razvrstana u platne razrede, čime će ovaj posao praktično biti priveden kraju… »

"Mlako: 'Ne' može Da znači 'Da'" Reditelj silovao studentkinju, sud ga oslobodio uz sramotno obrazloženje

Blic 27.09.2017
Viši sud u Nju Delhiju oslobodio je filmskog reditelja Mahmuda Farukija optužbe za silovanje američke studentkinje. Faruki je prošle godine osuđen na sedam godina zatvora zbog silovanja studentkinje Univerziteta Kolumbija. Žrtva tvrdi da mu je… »

Hrvatski poslanik nazvao Vučića četnikom i od Srbije zatražio 45 milijardi evra odštete

Blic 27.09.2017
Poslanik opozicionog Mosta u hrvatskom Saboru Miro Bulj predložio je, u okviru rasprave o Predlogu zakon o braniteljima, da se od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kojeg je, inače, nazvao četnikom, zatraži ratna odšteta od 45 milijardi evra, pa… »

Na sajmu prehrane u Prištini i 100 srpskih privrednika

Blic 27.09.2017
Na sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije koji je otvoren danas u Prištini učestvuje oko 100 srpskih privrednika predstavnika 34 kompanije, članice PKS, u nameri da dogovore poslove, sklope ugovore i nađu nova tržišta. - Ovo je treća godina… »

Srbija napredovala za 12 mesta na listi konkurentnosti

Blic 27.09.2017
Srbija je po Globalnom indeksu konkurentnosti za 2017. godinu Svetskog ekonomskog foruma zauzela 78. mesto od 137 zemalja i tako napredovala za 12 mesta, objavljeno je u Srpskoj asocijaciji menadžera. Vrednost indeksa Srbije iznosi 4,14. Inače, vrednost… »

Dačić i gradonačelnik Saragose: Otvaranje Konzulata će dodatno unaprediti saradnju

Blic 27.09.2017
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i gradonačelnik Saragose Pedro Sentisteve Roće saglasili su se da će današnje otvaranje Počasnog konzulata u tom gradu dodatno unaprediti saradnju Saragose i Aragona sa Srbijom. Dačić je danas u… »

Premijerka sa delegacijom britanskog parlamenta

Blic 27.09.2017
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastaće se danas sa delegacijom Gornjeg doma britanskog parlamenta. Nakon susreta i u zgradi Vlade Srbije, medijima će biti prosleđeno saopštenje, najavila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.… »

Maduro o Americi: "Besramno nam preti najkriminalnije carstvo koje je ikad postojalo, vojska da se spremi"

Blic 27.09.2017
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro pozvao je vojsku da spremi oružje za odbranu zemlje dodatno zaoštravajući retoriku sa američkim predsednikom Donaldom Trampom. "Besramno nam preti najkriminalnije carstvo koje je ikad postojalo i mi smo u obavezi da… »

Ko će pre da se iseli iz svoje zemlje - Srbi ili Hrvati?

Blic 27.09.2017
Nekoliko poslednjih nekoliko godina iz Hrvatske se najmanje 172.000 stanovnika iselilo u šest evropskih država - Nemačku, Austriju, Irsku, Italiju, Švedsku i Norvešku. Ako se uzmu u obzir i ostale, ta cifra je oko 200.000 ljudi, navodi portal. Te… »

NATO: vežbe sledeće godine u Srbiji, a najviše se priča o jednoj lokaciji (video)

Blic 27.09.2017
Nakon vežbi NATO i partnera koje su trenutno u toku u Tuzli, sledeće godine lokacija održavanja mogla bi da bude na teritoriji Srbije. Među zvaničnicima severnoatlantskog vojnog saveza uveliko kruži ova glasina, a čak je i srpskoj strani već… »