Izvor: Blic arhiva vesti 27.09.2017

Hrvatska ultradesničarka napredovala u EP

Blic 27.09.2017
Hrvatska ultradesničarska poslanica u Evropskom parlamentu Ruža Tomašić, poznata po antisrpskim stavovima, dobila je novu, veću funkciju. Ona je postala je koordinatorka poslaničke grupe Evropskih konzervativaca i reformista (ECR) u Odboru za… »

Bivša tajlandska premijerka osuđena na pet godina zatvora

Blic 27.09.2017
Tajlandski sud osudio je danas u odsustvu bivšu tajlandsku premijerku Jinglak Šinavatru na pet godina zatvora po optužbama za nemar u vođenju programu subvencija za rižu. Veruje se da je ona pobegla iz zemlje prošlog meseca, pre sudskog ročišta… »

Provera u Kraljevu i Kruševcu: Pod kontrolom stručni rad u opšštim bolnicama

Blic 27.09.2017
Posebne komisije Ministarstva zdravlja danas će kontrolisati opšte bolnice u Kruševcu u Kraljevu u okviru velike akcije koju sprovodi resorno ministarstvo kako bi se utvrdilo zbog čega se veliki broj pacijenata šalje u veće centre na lečenje. -… »

Blato krije tajnu o ubici pevačice: Jelena je ubijena na nasipu, na 10 metara od kanala u kom je pronađena

Blic 27.09.2017
Pevačica Jelena Krsmanović (33) ubijena je sa devet udaraca bejzbol palicom ili jačim drvenim štapom 10 metara od mesta gde je pronađena. U najvećoj policijskoj akciji od ubistva Zorana Đinđića, čak 200 pripadnika MUP-a danonoćno je radilo na… »

Alarmantno: Legendarni muzičar prekinuo turneju zbog misteriozne bolesti

Blic 26.09.2017
Američki rok bend Aerosmit (Aerosmith) objavio je danas da je prekinuo turneju po Južnoj Americi, jer je frontmen grupe Stiven Tajler morao da se vrati u SAD zbog "neočekivanih zdravstvenih problema". U poruci na Tviteru, Tajler nije precizirao o kojim… »

Pritisak na Pjongjang: Sankcije SAD za 26 pojedinica i devet banaka Severne Koreje

Blic 26.09.2017
SAD su uvele sankcije za 26 pojedinica, u okviru zabrane širenja oružja za masovno uništenje Severne Koreje, kao i za devet banaka, među kojima su i neke koje imaju veze s Kinom, saopštila je danas Kancelarija za kontrolu imovine u inostranstvu… »

Ušli su u skupštinu kao najveći pobednici, ali mogu li ultradesničari preživeti ove iznenadne promene?

Blic 27.09.2017
Samo dan nakon istorijskog uspeha Alternative za Nemačku (AfD), na konferenciji za novinare postalo je jasno kako će nesuglasice unutar stranke koje tinjaju već duže vreme sada izaći na površinu. Predsednica stranke Frauke Petri obajvila je da neće… »

Makronova vlada novim budžetom smanjuje poreze i potrošnju

Blic 27.09.2017
U okviru budžetskih planova za narednu godinu vlada francuskog predsednika Emanuela Makrona želi da nadoknadi smanjivanje poreza smanjenom potrošnjom i tako smanji deficit. Francuski budžet, danas predstavljen na sednici vlade, bazira se na… »

Uragan Li ojačao do treće kategorije

Blic 27.09.2017
Uragan Li, ojačao je na uragan treće kategorije, saopštio je danas američki Nacionalni centar za uragane (NHC). Li se nalazi 2.845 kilometara zapadno od Azorskih ostrva i sobom donosi vetar snage 185 kilometara na sat, preneo je Rojters. Nacionalni… »

Srbija očekuje nastavak podrške Velike Britanije stabilnosti Zapadnog Balkana

Blic 27.09.2017
Srbija očekuje da Ujedinjeno Kraljevstvo nastavi da pruža podršku zemljama Zapadnog Balkana na njihovom putu pomirenja i stabilnosti na korist svih njihovih građana, istakao je potpredsednik danas Narodne skupštine Vladimir Marinković u razgovoru sa… »