Beograd arhiva vesti 12.12.2017

Pokret ujedinjenih fantoma: Hitno formirati Sekretarijat za urbanističke nepogode

Kurir 12.12.2017
Pokreta ujedinjenih fantoma (PUF!) je povodom rasprave o republičkom budžetu za 2018. godinu, ali i zahteva za ponovni rebalans budžeta grada Beograda, izdao saopštenje, u kome se kaže: "Želimo da podsetimo i na dugovanja koja beogradske vlasti… »

Beograđanin rešio da otvori oči ljdima o Severnoj Koreji: Hteo da se ošiša kao Kim Džong Un, međutim... (video)

Srbija danas 12.12.2017
Imao je potrebu da odgovori na neka pitanja. Srbi reaguju na nepravdu, pa to ti je! Ma gde da su. Primer je i Aleksa Vulović (25), rođeni Beograđanin, koji već dugo živi u Sidneju, gde je nedavno postao vrlo "polularan" posle objavljivanja… »

Gde je taj Prokop? Sa ovog mesta u Beogradu će uskoro kretati svi vozovi, a čak ni Beograđani ne znaju kako do njega da…

Blic 12.12.2017
Skoro kompletan domaći železnički saobraćaj izmešten je od nedelje sa Glavne železničke stanice na Savskom trgu na Prokop, ali mnogi i dalje ne znaju kako da do njega dođu ili sa njega odu! I to nije problem samo onih koji u prestonicu dolaze iz… »

Zemun: Predavanje iz ciklusa „Petarde nisu igračka“

Studio B 12.12.2017
Projekat „Petarde nisu igračke“ nastavljen je novim predavanjem u zemunskoj OŠ Sonja Marinković. Do kraja decembra predavanje će se održati u još četiri preostale osnovne škole u ovoj opštini kada će i ceo projekat biti završen.… »

Odbornici se odrekli dnevnica, novac ide deci

Mondo 12.12.2017
Skupština opštine Voždovac donirala je danas 275.000 dinara Domu za nezbrinutu decu ''Jovan Jovanović Zmaj'' na Svečanoj sednici odrrzanoj povodom manifestacije ''Dani Voždovca''. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Uručujući ček upravniku Doma… »

U Beogradu 68 osoba zaraženo malim boginjama

Blic 12.12.2017
Prema poslednjim podacima Instituta "Batut", na teritoriji prestonice registrovano je 68 osoba zaraženih malim boginjama. Najveći broj pacijenata je među najmlađima, a skoro polovina su sa teritorije opštine Zemun. Prema rečima nadležnih, najveća… »

Simbol prestonice: Skoro svakog dana šeta Beogradom u srpskoj nošnji i iza sebe ima 2.000 tura

Blic 12.12.2017
U blokčiću koji staje u džep, diplomirani geograf i licencirani turistički vodič Željko Petrović (30) skoro svakog dana dopiše poneku cifru. Broj tura koje je uradio na engleskom jeziku i broj turista koji su posetili Srbiju i prisustvovali nekoj… »

Gradsko stambeno uči decu kroz igru: Vaša bezbednost nam je prioritet (foto)

Srbija danas 12.12.2017
U Pionirskom gradu odigrana predstava za najmlađe. JP "Gradsko stambeno" organizovalo je danas predstavu za decu čiji je cilj da najmlađe uputi na bezbedan, pravilan i kulturan način ponašanja u svojim zgradama. Junak predstave - heroj Gradskog… »

Srušeni lokali u Kraljice Marije

Večernje novosti 12.12.2017
Uklonjen mini tržni centar na Paliluli. Rušenje objekata koji su na toj lokaciji više od dve decenije počelo je za vikend, a u narednom periodu ovde bi mogla da nikne zelena oaza. MINI tržni centar u Ulici kraljice Marije na Paliluli doživeo je istu… »

Strumička bez vode: Radovi u četvrtak, spremite zalihe

Kurir 12.12.2017
BEOGRAD - Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Voždovac, u četvrtak, 14. decembra, od 8 do 14 sati bez vode će ostati potrošači u Strumičkoj ulici od Ibarske do Kruševačke. Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđena je… »