Beograd arhiva vesti 12.12.2017

Lift nije igračka

Studio B 12.12.2017
Javno preduzeće Gradsko stambeno organizovalo je u Pionirskom gradu još jednu predstavu za najmlađe pod nazivom Lift nije igračka. Cilj predstave je da se deca na zanimljiv način upoznaju sa osnovnim pravilima korišćenja lifta, kažu u tom… »

Doček u Zemunu i Pančevu: Evo ko će sve nastupiti u najluđoj noći

Blic 12.12.2017
Zemunci će Novu godinu dočekati uz tradicionalni vatromet i kuvano vino na Velikom trgu, ali i nastup Saše Kovačevića, dok će Pančevci proslavljati čitave nedelje pred sam doček, u društvu lokalnih izvođača. - Prvo će nastupiti di-džej od 21… »

Počela akcija čišćenja kanala na levoj obali Dunava

Studio B 12.12.2017
Čišćenje ovog kanala dužine 383 metra predstavlja početak akcije u okviru projekta „Očistimo kanale na levoj obali Dunava“ za koji je Opština Palilula izdvojila više od 3. 800.000 dinara do kraja godine. Predsednik Gradske opštine Palilula… »

SKGO – mesto saradnje i partner svim lokalnim samoupravama

Studio B 12.12.2017
Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović poručio je danas da su opštine i gradovi najvažnije institucije za svakodnevni život građana jer su odgovorni za njihove ključne životne potrebe. foto Beoinfo On je, obraćajući se na 45… »

Odlučivanje građana preko interneta je demagogija i predizborni slogan

Danas 12.12.2017
Da je termin rada muzičke fontane na Slaviji promenjen tako što su građani to tražili – telefonskim putem, o čemu ne postoji službena evidencija, javnost saznaje u jeku kampanje kojom aktuelna gradska vlast poziva građane da se uključe u… »

Voda u toplovodima i radijatorima više neće biti bezbojna

Blic 12.12.2017
JKP „Beogradske elektrane“, po uzoru na zapadnoevropske zemlje u kojima su veoma razvijeni sistemi daljinskog grejanja, uskoro će vodi u toplovodnoj mreži dodavati indikator, odnosno fluorescentnu boju (zeleno-žutu) u svrhu još bržeg otkrivanja… »

(Foto) magično jutro u Beogradu: Evo zašto su Fejsbuk i Instagram prepuni fotki neba iznad prestonice!

Kurir 12.12.2017
Ovog jutra u Beogradu svi su gledali u nebo! Uz 12 stepeni koliko je iznosila jutarnja temperatura, Beograđane su oduševile boje koje su ugledali. Lepota! ❤️ Mother Nature doing her thing! #sunrise #beograd pic.twitter.com/TZnEHwdCYN — Lenka … »

Otvorena izložba portreta slikarke Maše Đuričić Džudžević u galeriji "Suluj"

Blic 11.12.2017
Izložba portreta "Refrakcija identiteta" akademske slikarke Maše Đuričić Džudžević svečano je otvorena večeras u 19 sati u galeriji Suluj na Terazijama, a posetioci će njene radove moći da pogledaju do 25. decembra. Veliki broj ljubitelja… »

Novogradnja zatrpala Singidunum

Večernje novosti 11.12.2017
Ni privatni ni državni investitori ne mare za arheološka nalazišta u prestonici. Graditelji su dužni da prijave nalazišta. INVESTITORI koji grade u ugroženim zonama grada retko prijavljuju arheološka nalazišta koja pronađu prilikom kopanja… »

Jevrejska, Turska, vojnička, beskućnička: Ovo su najneobičnija i najmisterioznija groblja u Beogradu

Blic 11.12.2017
Beogradska groblja postaju sve tesnija, te se neretko proširuju, dok su neka od njih i zatvorena. Osim njih, postoje i manja groblja namenski građena za vojnike, pripadnike drugih religija, zaslužne ljude, one čije ime nije poznato, pa čak i grobnice… »