Balkan arhiva vesti 04.03.2018

Jednomesečni pritvor Banjalučaninu osumnjičenom za otmicu i prodaju narkotika

Blic 04.03.2018
Banjalučki Osnovni sud odredio je danas jednomesečni pritvor Aleksandru Štrkiću /30/ iz Banjaluke koji je osumnjičen za otmicu, nanošenje telesnih povreda i neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga. Pritvor je određen zbog bojazni da će… »

Kostajnica se priprema za poplave: “Bujice nemaju gde, nego na gradske ulice”

Blic 04.03.2018
Upozorenje Republičke uprave civilne zaštite o naglom topljenju snega ozbiljno su shvatili u Kostajnici. Gradić je na, prilično, brdovitom terenu i nadležni su svesni da bi moglo da bude problema. Na brdu Balj iznad Kostajnice visina snega je veća… »

Na razlici starih i novih cena benzina i dizela vozači u BiH će za godinu iskeširati 220 miliona KM

Blic 04.03.2018
Iako skok cena goriva još nije u punoj snazi zakotrljao lavinu poskupljenja roba i usluga u BiH, što je uskoro očekivati, vozači su na svojoj koži već dobrano osetili efekte novog Zakona o akcizama. Podsetimo, 1. februara na snagu je stupio zakon… »

Na Izačiću obustavljen saobraćaj za veća teretna vozila, nove snežne padavine usporavaju saobraćaj

Blic 04.03.2018
Na graničnom prelazu Izačić, između BiH i Hrvatske, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila mase veće od 7 i po tona zbog zimskih uslova za vožnju na hrvatskoj strani, saopšteno je iz Auto-moto saveza RS. Na ostalim graničnim prelazima u BiH… »

Lažna dojava o bombi u prijedorskom noćnom klubu

Blic 04.03.2018
Dojava o bombi u ugostiteljskom objektu u centru Prijedora, koja je upućena prijedorskoj policiji, bila je lažna, saopštila je Policijska uprava Prijedor. Policiji je dojavljeno prošle noći u 1.13 časova da je u ugostiteljskom objektu u Ulici majora… »

U Srpskoj dve trećine odraslih ne govori nijedan strani jezik

Blic 04.03.2018
U Republici Srpskoj 36,8 odsto odraslih osoba govori bar jedan strani jezik, pokazali su rezultati ankete koju je uradio Republički zavod za statistiku. Gotovo polovina odraslih, ili 48,7 odsto, koji znaju bar jedan strani jezik, izjavila je da je… »

Prihodi od indirektnih poreza u BiH veći u prva dva meseca ove godine za 134 miliona KM

Blic 04.03.2018
Prihodi od indirektnih poreza u prva dva meseca 2018. godine iznosili su 1,126 milijardi KM i veći su za 134 miliona KM ili 13,51 odsto u odnosu na isti period 2017. godine, saopštila je Uprava za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH. UIO je u prva dva… »

Demobilisani borci blokirali put Bugojno - Donji Vakuf

Blic 04.03.2018
Mirnim protestom na Gradskom trgu u Bugojnu, demobilisani borci iz toga grada podržali su borce koji ovih dana traže ispunjenje svojih prava. U blizini autobuske stanice oni su blokirali put Bugojno-Donji Vakuf, a za to vreme saobraćaj je preusmeravan… »

Učestvovalo 10 najhrabrijih, gledalo ih oko 1.000 ljudi: Na improvizovanoj skakaonici organizovano takmičenje za skijaše

Blic 04.03.2018
To što nemaju skijalište, meštane kalesijskog naselja Prnjavor nije sprečilo da ne organizuju atraktivno takmičenje u skijaškim skokovima. Grupa entuzijasta iz Prnjavora je i ove godine na izletištu Branjevac na improvizovanoj skakaonici… »

Neobičan hobi: Tuzlak vlasnik kolekcije od preko 200 različitih pivskih ambalaža, a jedna flaša mu je posebno draga

Blic 04.03.2018
Pre ekspanzije interneta i pametnih telefona čest hobi osoba koje gaje strast prema nečemu bio je sakupljanje određenih predmeta ili ambalaža. Tako su neki sakupljali stripove, gramofonske ploče, pošatanske markice, značke, albume sa sličicama i… »