Balkan arhiva vesti 04.03.2018

Slučaj Pamuk i podanički mentalitet

Slobodna Evropa 04.03.2018
U najnovijem Mostu Radija Slobodna Evropa razgovaralo se o tome šta stoji iza odluke gradske vlasti Sarajeva da se nobelovcu Orhanu Pamuku najprije dodijeli, pa potom oduzme titula počasnog građanina Sarajeva. Sagovornici su bili dva književnika iz… »

Kina: Ne želimo trgovinski rat, ali nećemo sedeti skrštenih ruku

Slobodna Evropa 04.03.2018
Peking ne želi trgovinski rat ali "neće sedeti skrštenih ruku" pred protekcionističkim pretnjama Sjedinjenih Američkih Država (SAD), izjavio je visoki zvaničnik kineskog parlamenta povodom najava predsednika SAD Donalda Trampa da sledeće nedelje… »

(Video) Zbog jezivog odrona zatvoren prelaz sa Srbijom: Da je vozač naišao samo 2 minuta kasnije, završio bi u ledenom Limu!

Kurir 04.03.2018
Na graničnom prelazu sa Srbijom, Dobrakovo, saobraćaj je potpuno obustavljen zbog odrona na putu u međuprostoru, saopštili su iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG). Saobraćaj je preusmeren na granične prelaze Jabuka i Špiljani. U mestu Dobrakovo… »

U Sevojnu sva biračka mesta otvorena na vreme

Glas Zapadne Srbije 04.03.2018
Sevojno – Lokalni izbori počeli su na vreme u 07 : 00 sati, bez zakašnjenja. A svoje biračko pravo moći će da iskoristi 5882 birača na 5 biračkih mesta. U izjavi za GZS, Desimir Mićović, predsednik Izborne komisije u Sevojnu, ističe da je do… »

Nekadašnji lazaret - karantin : Deo Venecije krasi Meljine

Večernje novosti 04.03.2018
U budućem hotelskom kompleksu "Lazure" sa pet zvezdica, obnavlja se kapela Svetog Roka. LUKSUZNI hotelski kompleks "Lazure Marina" sa pet zvezdica, u Meljinama, nadomak Herceg Novog, vrednosti oko 72 miliona evra, prve goste i nautičare primiće ovog… »

Sve o Evi

RTS 04.03.2018
Vest da Eva Glavišnig, bivša šefica austrijskih Zelenih, dolazi na rukovodeće mesto u "Novomatiku", jednom od najvećih svetskih koncerna za igre na sreću, kao bomba je pre dva dana odjeknula u austrijskoj javnosti. Taj akt zadaje konačan udarac… »

Crnogorski Če Gevara: Ljubo Čupić dobija spomenik u svom Nikšiću

Večernje novosti 04.03.2018
Bronzana skulptura, čiju skicu u svom ateljeu u Parizu radi poznati vajar Zlatko Glamočak, biće postavljena do leta na Trgu slobode. CRNOGORSKI Če Gevara, Ljubo Čupić, narodni heroj, vraća se svojim Nikšićanima, i korzou, kojim je 9. maja 1942… »

Grčka obalska straža uočila je brod koji se mnogo čudno kreće. Presreli su ga i našli 1,3 tone droge!

Telegraf 04.03.2018
Avion Fronteksa je sumnjivi brod uočio oko 60 nautičkih milja jugoistočno od Krita. Grčka Obalska straža saopštila je danas da je zaplenila oko 1,3 tone obrađenog kanabisa, sakrivenog na ribarskom brodu sa stranom zastavom koji je krenuo iz Sirije… »