Balkan arhiva vesti 04.03.2018

Na porođajnim stolovima sve više maloletnica: Najmlađa majka u BiH rodila sa svega 14 godina

Blic 04.03.2018
U Bihaću, Tuzli, Mostaru, Livnu, Bijeljini, Goraždu i Banjaluci protekle godine porodilo se 76 maloletnica. Neke su svoju novorođenčad ostavile u rukama medicinskih radnika. Najviše porođaja maloletnica bilo je na Klinici za ginekologiju i… »

Specijalci su pratili veterane koji su protestovali kod Tuzle, a onda su zbili redove nakon povika “Allahu ekber” (video)

Blic 04.03.2018
Na “Fejsbuk” stranici "Volim te BiH" je objavljen video u kojem se čuje kako bivši pripadnici tzv. Armije BiH tokom demonstracija na petlji Šićki Brod kod Tuzle uzvikuju “Allahu ekber”. Na snimci se vidi kordon specijalaca ispred kojih po… »

Dragomir Jovičić, šef izbornog štaba i potpredsednik DNS: „Pavić treba da bude predsednik RS“

Blic 04.03.2018
DNS smatra da mu u okviru vladajuće koalicije pripada kandidatura za predsednika Republike Srpske, te da bi najbolje rešenje za tu poziciju bio Marko Pavić. To u intervjuu za naš list tvrdi potpredsednik DNS i šef izbornog štaba te partije Dragomir… »

Sećanje: U Bratuncu obeležene 22 godine od progona sarajevskih Srba, u Brodu pomen stradalim u napadu HVO

Blic 04.03.2018
Na današnji dan pre 26 godina u Brod su ušle regularne vojne snage Republike Hrvatske iz Slavonskog Broda, koje su zajedno sa paravojnim hrvatsko- muslimanskim snagama, u večernjim časovima počele progon nenaoružanog srpskog stanovništva. Tim… »

Agrarni fond Trebinja pomaže poljoprivrednicima: Besplatne sadnice paprika i paradajza

Blic 04.03.2018
Trebinjski Agrarni fond uzgaja rasad paprike i paradajza u sopstvenom prostoru koji će besplatno biti podeljen poljoprivrednicima. Pre dvadesetak dana posejali su 22.000 komada rasada ovog povrća, što je prvi put u Hercegovini da neko na ovaj način… »

Bosanci u surovim mafijaškim klanovima: Ko je državljanin BiH uhapšen u akciji “Zagi” u Italiji koji je otkrio vezu

Blic 04.03.2018
Hapšenjem državljanina BiH Zahida Šerifovića u akciji “Zagi”, koju su izvele italijanske policijske agencije, razokrivena ja čvrsta veza kriminalnih organizacija iz BiH i italijanske mafije. Otkrivanjem njegove kriminalne karijere isplivala je na… »

"Euroblic" za: 4.3. Kome smetaju "Nemanjići"?

Blic 04.03.2018
"EuroBlic" u izdanju za nedelju, 4. mart, svojim čitaocima, kao i obično, donosi niz zanimljivih tekstova. Između ostalog, možete da pročitate: "Nemanjiće" ruše na SRAMAN način Društvene mreže obesmislile izbornu ćutnju Uvozili kruške iz EU… »

Parafiskalni nameti u BiH učestvuju sa milijardu KM u BDP, najviše ih ima u Srpskoj

Blic 04.03.2018
Parafiskalni nameti u BiH viši su nego u regionu, u velikom broju slučajeva ne služe svrsi i suviše opterećuju privredu BiH, zbog čega je potrebna reforma u ovoj oblasti, odnosno smanjenje parafiskalnih nameta - saopšteno je iz Kancelarije za… »

Sarajevo: Pešak teško povređen u udaru automobila

Blic 04.03.2018
Pešak Š. A. teško je povređen u saobraćajnoj nesreći koja se juče popodne dogodila u sarajevskom naselju Buča Potok, kada ga je udario automobil "micubiši". Iz MUP Kantona Sarajevo rekli su da se nesreća se dogodila u 14.30 u ulici Grada Bobovca… »

BiH prva u Evropi po broju smrtnih slučajeva zbog zagađenosti vazduha

Blic 04.03.2018
Kvalitet vazduha u zemljama Zapadnog Balkana je katastrofalan, ocenjuju iz Svetske zdravstvene organizacije (WHO). Ali, čini se da to nije prioritet ni Evropskoj uniji, ni državnim institucijama, poručuju stručnjaci. BiH je prvak Evrope u broju… »