Balkan arhiva vesti 04.03.2018

(Foto) protesti u Skoplju: Demonstranti traže prekid pregovora sa Grčkom o promeni imena Makedonije!

Kurir 04.03.2018
SKOPLJE - Nekoliko hiljada ljudi demonstriralo je danas u Skoplju protiv promene imena Makedonije, zahtevajući od vlade da obustavi pregovore sa Grčkom. Učesnici protesta uzvikivali su: "Mi smo Makedonija", zahtevajući rezoluciju Ujedinjenih nacija… »

Ukradena bista Ive Lole Ribara iz parka u Zagrebu: Dva puta su je vandali uništavali

Telegraf 04.03.2018
Ivo Lola Ribar rođen je u Zagreb 1916. godine. Bista partizanskog narodnog heroja Ive Lole Ribara ukradena je danas s postolja spomenika iz parka u Prilazu baruna Filipovića u Zagrebu, potvrdila je zagrebačka Policijska uprava. Ustaše ponovo… »

Pretres na pet lokacija, nađeno oružje, eksploziv...

B92 04.03.2018
Crnogorska policija izvršila je pretres na pet lokacija na Cetinju i jednoj u Podgoricu, gde je pronađeno i oduzeto oružje, municija i eksploziv. Pretreseni su stanovi koji pripadaju "bezbednosno interesantnim osobama", Cetinjanima I.M. (22), V.V. (23)… »

Mladen Ivanić u poseti Kosovu

N1 Info 04.03.2018
Član Predsedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić boravi u trodnevnoj poseti manastirima i crkvama Srpske pravoslavne crkve na Kosovu, saopštila je informativna služba Predsedništva. Ivanić je posetu započeo u Pećkoj patrijaršiji… »

Netanjahu: Neće biti prevremenih izbora

Slobodna Evropa 04.03.2018
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu, osumnjičen za umešanost u nekoliko korupcionaških afera, isključio je mogućnost prevremenih izbora, prenosi Beta. "Nema razloga (za prevremene izbore) i uz dobru volju nema potrebe da idemo na izbore. Ja imam… »

Grčka ima neobičan predlog za novo ime Makedonije

Vesti online 04.03.2018
Grčka vlada predložila je u nacrtu sporazuma da novo ime za Makedoniju bude "Gornjamakedonija", javlja grčki dnevnik "Nea selida". Kako navodi, Atina predlaže složeno ime u formi jedne reči koje se neće prevoditi na drugim jezicima, a protiv je… »

Izetbegović: BiH ne sme sebi da dopusti još jedan zastoj

Vesti online 04.03.2018
Član Predsedništva BiH i predsednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović, izjavio je da "nova strategija EU za proširenje na Balkan, kroz program šest vodećih inicijativa, pruža šansu za rešenje svih ili skoro svih problema i zastoja s… »

(Video, foto) čudo od bake: Stana u 101. godini hekla, čita, a evo šta je njen recept za dug život!

Kurir 04.03.2018
BANJALUKA - Stana Srdić je u decembru prošle godine proslavila 100. rođendan, a i dalje čita, hekla i plete. Jedva čeka da se prolepša vreme kako bi mogla da izađe i prošeta po dvorištu. Stana živi sa ćerkom Draginjom Macanović (74) i njenom… »

Tragedija braće na Mosoru: Planinar poginuo, bratu srce puklo od tuge kad je to video!

Kurir 04.03.2018
Dvojica braće, M.S. i A.S., stradala su sinoć u blizini planinarskog doma na Mosoru. Prema prvim informacijama, tragedija se dogodila na klizavom terenu, a reč ej o dvojici braće, iskusnih i strastvenih pasionara. Kao i svakog vikenda, braća su s… »

U BiH ima 5.000 slepih i slabovidih osoba, a pse vodiče poseduju samo dve

Blic 04.03.2018
Za pomoć pri kretanju slepih i slabovidnih osoba često se koriste obučeni psi koje nije retkost videti na ulicama evropskih gradova, ali u BiH je stanje dosta drugačije. Od 5.000 registrovanih slepih i slabovidnih osoba na području cele BiH, samo dve… »