Balkan arhiva vesti 04.03.2018

Dodik glasao na beogradskim izborima: Svi građani Srpske bi trebalo da imaju pravo glasa i u Srbiji! (video)

Pravda 04.03.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik glasao je danas na lokalnim izborima u Beogradu i poručio da glasanjem želi da doprinese da Srbija bude demokratska i stabilna i ostane snažan faktor stabilnosti u regionu. - Srbija je zemlja koja je… »

Izbori za Skupštinu grada Beograda

Glas Amerike 04.03.2018
Građani i lideri političkih stranaka i lista glasaju na izborima za Skuopštinu grada Beograda, u Beogradu, 4. marta 2018. (FoNet video grab)… »

Zvaničnik Kine: Doživotni mandat predsednika da bi se objedinile sve fukcije šefa države

Slobodna Evropa 04.03.2018
Kineski zvaničnici danas su stali u odbranu plana Pekinga da se predsedniku Kine Si Đinpingu omogući da doživotno bude na funkciji, uz obrazloženje da bi se na taj način objedinile sve liderske pozicije šefa države, prenosi Beta. Ustavni… »

Jelisejska palata: Nova vlada u Nemačkoj, dobra vest za Evropu

Slobodna Evropa 04.03.2018
Francuski predsednik Emanuel Makron pozdravio je danas uskoro formiranje nove vlade u Nemačkoj ocenjujući da je to dobra vest za Evropu. "Predsednik je pozdravio ishod glasanja nemačke Socijaldemokratske partije (SPD). To je dobra vest za Evropu… »

U Srbiji do kraja godine izmena zakona o biocidima

Glas Amerike 04.03.2018
Izmena zakona o biocidnim proizvodima očekuje se u Srbiji tek u ovoj godini jer su se tek sada stekli uslovi, nakon završetka tvining projekta "Dalji razvoj upravljanja hemikalijama i biocidnim proizvodima", izjavio je ministar zaštite životne sredine… »

Premijeru Crne Gore Od Vučića - "Srbija, od zlata jabuka"

Večernje novosti 04.03.2018
Premijer Crne Gore Duško Marković primio je u 2017. godini protokolarne poklone u vrednosti od 7.325 evra. Premijer Crne Gore Duško Marković primio je u 2017. godini protokolarne poklone u vrednosti od 7.325 evra, a među tim poklonima je i knjiga… »

Skoro pola zaposlenih crnogoraca ima plate manje od 250 evra: Evo kako su izračunali prosek od 512 evra

Kurir 04.03.2018
Nedavno saopšteni zvanični podatak da u Crnoj Gori 77.000 zaposlenih ima neto plate manje od 250 evra, podgrejao je stare sumnje da je prosečna plata 512 evra, odnosno da li je tačna pošalica da mali broj građana jede meso, većina samo kupus, ali… »

Izetbegović: Protest veterana nezakonit, policija je morala da interveniše

Kurir 04.03.2018
Član Predsedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbegović rekao je da je moralo doći do intervencije pripadnika Federalne uprave policije (FUP) na petlji Šićki Brod, gde je navodno došlo do nasilnih incidenata. "Policija je morala da interveniše, jer… »

Protest u SAD: Makedonski iseljenici za zaštitu imena svoje domovine

Kurir 04.03.2018
Grupe makedonskih iseljenika u SAD nastavljaju danas protest zbog promene ustavnog imena Makedonije. Skupovi pod sloganom "Mi smo Makedonija" organizovani su u Vašingtonu, Njujorku, Nju Džersiju i Masačusetsu. Demonstranti traže da makedonska vlada… »

Nekvalitetne optužnice BiH koštaju milione evra

Politika 04.03.2018
Milionske odštete zbog boravka u pritvoru na osnovu „palih” optužnica za ratne zločine primer su nerazumnog trošenja novca poreskih obveznika. Od našeg dopisnika Sarajevo – Zbog vremena provedenog u pritvoru dok im se sudilo po optužnicama za… »