Arhiva vesti 25.05.2018

Sad je sve jasno: Večiti, Radnički i Spartak dobili licence za Evropu

Mozzart sport 25.05.2018
Vest obelodanjena na sajtu FSS. Sad je definitivno. Srbiju će u narednoj sezoni u takmičenjima pod pokroviteljistvom UEFA predstavljati Crvena zvezda, Partian, Radnički i Spartak. Nekada su u ovo doba godine najbolji srpski klubovi strepeli i u minut… »

Protiv Plenkovića pokrenut postupak zbog sukob interesa

RTS 25.05.2018
Komisija za odlučivanje o sukobu interesa pokrenula je postupak protiv predsednika vlade Andreja Plenkovića, a po prijavi opozicionih zastupnika Peđe Grbina i Siniše Hajdaš Dončića. Istovremeno, Radnoj grupi je dostavljen Nacrt novog zakona o… »

Do 20 miliona dinara na sedam godina bez kamate i troškova za turizam

Dnevnik 25.05.2018
Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković i direktor Razvojnog fonda AP Vojvodine Goran Savić, potpisali su sporazum kojim se utvrđuju međusobna prava i obaveze u okviru dugoročnih kredita namenjenih… »

Popović Ivković: Prijave o nestaloj deci prioritet MUP-a

RTS 25.05.2018
Državna sekretarka u Ministarstvu unutašnjih poslova Biljana Popović Ivković rekla je, povodom Međunarodnog dana nestale dece, da je pronalazak maloletnih lica čiji je nestanak prijavljen apsolutni prioritet u radu MUP-a. Biljana Popović Ivković… »

Samsung mora da plati 539 miliona dolara Eplu jer ga je kopirao

Nova ekonomija 25.05.2018
Američki sud naložio je južnokorejskom Samsungu da plati Eplu odštetu od 539 miliona dolara zbog kopiranja karakteristika ajfona. Odluka porote je stavila tačku na višegodišnju bitku dva vodeća proizvođača smartfona u svetu. Epl je pokrenuo spor… »

Čelsi nudi Interu Moratu i 40 miliona evra za Ikardija

Vesti online 25.05.2018
Fudbaler Intera Mauro Ikardi nalazi se na vrhu liste želja Čelsija koji je spreman da za njegovo dovođenje izdvoji 40 miliona evra i u suprotnom pravcu pošalje Alvara Moratu, prenose italijanski mediji. Morata je letos stigao u Čelsi i dao je ukupno… »

Šabić od Vlade traži da obezbedi izvršenja njegovih rešenja

N1 Info 25.05.2018
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić dostavio je Vladi Srbije osam zahteva da, u skladu sa zakonom, obezbedi izvršenje njegovih rešenja. Rešenja poverenika, kako je saopšteno, odnose se na… »

Naš poznati epidemiolog: "Ovih 16 stavki ruše svaku povezanost NATO bombi i raka"

Blic 25.05.2018
Poslednji u nizu nedavno izgubljenih ratova (da ne pominjemo ranije poraze) posebno je uzdrmao građane Srbije, jer su im bombe padale po glavama. Otuda se uglavnom s odobravanjem gleda na osnivanje dve komisije zadužene za bavljenje posledicama… »

Radionice za mlade kao podrška zaposlenju

OK radio 25.05.2018
Mladi iz Vranja imaće priliku da od 30. maja do 1. juna učestvuju na trodnevnim besplatnim edukativnim radionicama, u okviru kojih će moći da steknu nove lične i profesionalne veštine značajne za buduće zaposlenje. Radionice će održati… »

Loši rezultati britanske privrede od početka ove godine

Nova ekonomija 25.05.2018
Pad poslovnih investicija i najslabiji rast potrošnje domaćinstava u više od tri godine uticali su da britanska privreda zabeleži loše rezultate početkom 2018. Bruto domaći proizvod (BDP) Britanije je u prvom ovogodišnjem kvartalu porastao za samo… »