Arhiva vesti 25.05.2018

Ivana poleće iz Atine - odbrana zlata na EP i pokoravanje Mediterana

Mozzart sport 25.05.2018
Najbolja srpska atletičarka objavila kalendar takmičenja za 2018. na otvorenom. Leteća Zrenjaninka, Ivana Španović objavila je kalendar takmičenja za ovu sezonu koja za nju počinje od - sutra. Naime, prvi miting pred našom najboljom atletičarkom… »

Novinari svojim očima videli: Ovako posle rušenja izgleda poligon gde je Kim isprobavao nuklearno oružje (video)

Kurir 25.05.2018
Severna Koreja je ispunila obećanje i digla u vazduh poligon na kom je izvodila nuklearna testiranja. Podzemni tuneli i objekti nestali su u oblaku prašine posle nekoliko glasnih eksplozija. Istorijsko demoliranje pratili su brojni novinari koji su… »

Mekalister: Nastaviti reforme, Brnabić:Srbija pouzdan partner

Blic 24.05.2018
Predsednica Vlade Ana Brnabić istakla je danas u razgovoru sa predsedavajućim Komitetu za spoljne poslove Evropskog parlamenta i izvestiocem za Srbiju Dejvidom Mekalisterom da Srbija izuzetno ceni podršku koju Evropski parlament pruža Srbiji u procesu… »

Abortus: Referendum u Irskoj i balkanska borba

BBC News 25.05.2018
Irkinje možda dobiju pravo da same odlučuju o abortusu - pravo koje je u bivšoj Jugoslaviji bilo dostupno još 1974. Irci odlučuju o promeni zakona o abortusu sadržanom u Osmom amadmanu Ustava ove zemlje koji ne dozvoljava abortuse. Amandman je donet… »

Harvi Vajnstin optužen za silovanje

BBC News 25.05.2018
Holivudski producent se suočava s optužbama dve žene u Njujorku. Holivudskog producenta Harvija Vajnstina optužile su dve žene u Njujorku za silovanje i nekoliko drugih dela seksualnog zlostavljanja. Vajnstin se predao policiji. Više desetina žena… »

Zizuova poruka pred finale: Glad ne prestaje!

Mondo 25.05.2018
Serhio Ramos i Marselo poručili da ih glad za trofejima ne napušta. Zinedin Zidan rekao da svaka šansa za osvajanje pehara mora da se koristi, jer je pitanje da li će je posle biti... Sve je spremno! Treneri Real Madrida i Liverpula, Zinedin Zidan i… »

U Srbiji svakodnevno četiri žene obole od raka grlića materice

Radio 021 25.05.2018
Srbija se nalazi u grupi evropskih zemalja sa najvišim stopama obolevanja i umiranja od raka grlića materica, pokazuju procene Međunarodne agencije za istraživanje raka i Evropske mreže registra za rak (ENCR), saopštio je Institut za javno zdravlje… »

Popović: Srbija je izvanredno mesto za ruske investicije

Danas 25.05.2018
Ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je danas da je Srbija „izvanredno mesto“ za privlačenje ruskih investicija i zajednički nastup srpskih i ruskih kompanija na tržištu Evropske unije. Popović je na radnom… »

Komandant NATO-a za Evropu: Trebamo pojačanje zbog Rusije

Al Jazeera 25.05.2018
General Curtis Scaparrotti zatražio još vojnika, špijunskih aviona i druge resurse od SAD-a i evropskih vojski. Glavnokomandujući NATO snagama i američkom vojskom u Evropi general Curtis Scaparrotti rekao je kako traži još vojnika, špijunskih… »

Stefanović: Zaplenjena droga, uhapšeno 67, akcije u toku

B92 25.05.2018
Beograd -- Pripadnici MUP, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, zaplenili su u poslednjoj akciji 83 kilograma narkotika. Pritisak na sve koji se bave trgovinom narkoticima biće pojačan u narednom periodu, rekao je ministar unutrašnjih poslova… »