Arhiva vesti 25.05.2018

Na Kubi pronađena crna kutija srušenog aviona

Mondo 25.05.2018
Na Kubi je pronađena crna kutija putničkog aviona koji se prošlog petka tamo srušio sa 113 ljudi, pri čemu su samo dve osobe preživele, javila je danas kubanska televizija. Foto: AP Photo/Ramon Espinosa Ranije je pronađen rekorder glasa iz pilotske… »

Usvajanje zakona nije pokazatelj napretka u poglavlju 24

RTS 25.05.2018
Na sastanku posvećenom reviziji Akcionog plana za poglavlje 24 zaključeno je da usvajanje zakona nije dovoljan pokazatelj napretka u okviru tog poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom, a reforme koje se sprovode u oblasti vladavine prava treba da… »

Tahiri: Osnivanje ZSO je rizik za Kosovo

RTS 25.05.2018
Bivša šefica pregovaračkom tima u tehničkom dijalogu Prištine i Beograda Edita Tahiri izjavila da je osnivanje Zajednice srpskih opština predstavlja, kako je rekla, rizik za Kosovo. Edita Tahiri je za prištinsku Epoka e re rekla da bi u ovoj fazi… »

Novi zastoj u pregovorima Grčke i Makedonije posle Njujorka

N1 Info 25.05.2018
Posrednik Ujedinjenih nacija za spor Grčke s Makedonijom oko njenog naziva, Metju Nimic, izjavio je popodne u Njujorku da ministri spoljnih poslova Nikos Kocijas i Nikola Dimitrov na upravo završenom dvodnevnom sastanku u sedištu UN nisu rešili spor… »

Nadalov idealni teniser – iznenadiće vas šta je "uzeo" od Novaka

B92 25.05.2018
Rafael Nadal "sklopio" je uoči Rolan Garosa svog idealnog tenisera. Španac je trenutno najbolji igrač na svetu, a u karijeri je osvojio 16 Grend slem titula, od čega deset u Bulonjskoj šumi. "Idealni teniser imao bi servis Iva Karlovića, forhend… »

Fijat povlači skoro 5 miliona vozila U SAD: Poručuju vlasnicima: Ne koristite tempomat!

Kurir 25.05.2018
Italijansko-američka automobilska kompanija Fijat Krajsler Automobili (FCA) povlači 4,8 miliona automobila u SAD zbog kvara koji bi mogao da onemogući deaktiviranje tempomata, sistema koji automatski održava brzinu vozila. Vlasnici Fijatovih vozila su… »

Pripadnicima MUP posthumno medalje za hrabrost

RTV 25.05.2018
BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović primio je danas porodice nastradalih pripadnika MUP-a Milana Rmuša i Srđana Petrovića i tom prilikom posthumno uručio medalje za hrabrost. Srđan Petrović, policijski službenik PU u… »

Francuska - država sa najviše vremenskih zona

RTV 25.05.2018
BEOGRAD - Na svetu postoje 24 vremenske zone, a jedna zemlja može da ima više njih, kao što su SAD koje samo na kopnu imaju četiri, plus petu na Aljasci. To ne čudi, s obzirom na to da je reč o velikoj zemlji. Ali, koja država na svetu ima najviše… »

Trivan: Srbija ozbiljno ugrožena klimatskim promenama

Blic 25.05.2018
Podaci stručnjaka pokazuju da Srbija pripada regionu koji je jedan od najpogođenijih klimatskim promenama u svetu, a predviđa se da će u našoj zemlji do kraja veka prosečna srednja godišnja temperatura vazduha porasti za 4 stepena, rekao je danas… »

Dačić: Srbija želi saradnju s novom vladom Italije

B92 25.05.2018
Beograd -- Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je u Beogradu sa novim ambasadorom Italije u Srbiji Karlom Lo Kašom o unapređivanju saradnje. Dačić je ambasadoru rekao da je interes Srbije nastavak saradnje sa novom vladom Italije… »