Arhiva vesti 22.08.2018

Nakon polemike na Tviteru, Jeremić poziva Brnabić na TV duel

N1 Info 22.08.2018
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić pozvao je predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić na televizijski duel na RTS-u, nakon višednevne polemike sa njom na Tviteru. Raspravu je izvazvala Jeremićeva objava dokumenata za koje tvrdi da dokazuju da je… »

Radnički doveo bivšeg igrača Čelsija

B92 22.08.2018
Nekadašnji omladinac Čelsija Marko Mitrović novi je fudbaler niškog Radničkog nakon što je prošao probu, saopštio je klub sa Čaira. Prvi čovek Radničkog Ivica Tončev dogovorio je bez obeštećenja transfer iz danskog Sonderijska i potpisao… »

Krvnu grupu A pretvorili u 0!

RTS 22.08.2018
Naučnici Univerziteta „Britiš Kolumbija“ uspeli su da laboratorijskim testiranjima, pomoću enzima, promene krvnu grupu davaoca – tip A u univerzalni tip 0, prenosi „Bi-Bi-Si“. Naučnici veruju da su otkrili siguran način promene krvne grupe… »

Novi Sad dobija spomenik nevinim žrtvama iz 1944. i 1945. godine

Dnevnik 22.08.2018
Članovi Saveta za kulturu na današnjoj sednici većinom glasova prihvatili su inicijativu i Predlog odluke o podizanju spomenika svim nevinim žrtvama u Novom Sadu 1944. i 1945. godine. Prema Predlogu odluke, spomenik bi trebalo da čini skulptura od… »

Rus uhapšen zbog planiranja terorističkog napada u Nemačkoj

Blic 22.08.2018
Nemačke vlasti uhapsile su danas ruskog državljanina osumnjičenog za planiranje terorističkog napada u Nemačkoj zajedno sa jednim islamskim ekstremistom koji je prošle godine uhapšen u Francuskoj. Savezni tužioci su saopštili da je 31-godišnjak… »

Koliki će biti minimalac?

Glas Zapadne Srbije 22.08.2018
Nova minimalna cena rada trebalo bi da bude određena do 15. septembra, do kada bi stavove morali da usaglase država, sindikati i poslodavci. Ministri Mali i Đorđević posle jučerašnjeg sastanka izjavili su da veruju da će do 15. septembra postići… »

Optužnice Specijalnog tužilaštva protiv OVK čekaju dokaze

RTV 22.08.2018
PRIŠTINA - Više od tri godine od odluke o formiranju Specijalnog tužilaštva za istragu ratnih zločina koje je tokom rata počinila tzv. OVK nad srpskim civilima i pripadnicima drugih zajednica, do danas nije podignuta nijedna optužnica, a iz tog… »

Venecuela „paralisana“: Niko ne radi zbog nove valute

BBC News 22.08.2018
Radnje su zatvorene, ulice puste, a nova valuta predsednika Madura pokazala se nesigurnom. Venecuela je u utorak zaustavila sve u pokušaju da se bavi novom valutom. Hiljade preduzeća je zatvoreno kako bi se prilagodile „novom bolivaru", a mnogi… »

Čuvar nacističkog logora deportovan iz SAD u Nemačku

BBC News 22.08.2018
Nemačka dugo odbijala prihvati Jakiva Palija, 95-godišnjaka iz Sjedinjenih Američkih Država. Bivši nacistički saradnik koji je služio u ozloglašenoj SS kao stražar u Drugom svetskom ratu, sada 95-godišnjak, stigao je u Nemačku nakon dugotrajne… »

"Uvredila islam": Žalila se na buku iz džamije, pa dobila 18 meseci zatvora

Blic 21.08.2018
Sud u Indoneziji osudio je jednu ženu na 18 meseci zatvora zbog svetogrđa, pošto je uvredila islam kada se žalila da je džamija u njenoj okolini preglasna. Budistkinja (44) iz Kine žalila se na poziv za molitvu koji se ponavlja pet puta dnevno, jer… »