Arhiva vesti 22.08.2018

Još četiri žrtve groznice Zapadnog Nila

B92 22.08.2018
Beograd -- Četvoro ljudi je umrlo od groznice Zapadnog Nila u poslednjih nedelju dana. Broj umrlih od početka godine povećao se na 15, saopštio je Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut". Od groznice Zapadnog Nila, bolesti koju prenose… »

Obavezni vojni rok: Već počela izrada studije

Mondo 22.08.2018
Ministarstvo odbrane, na osnovu naređenja predsednika Srbije i vrhovnog komandanta VS Aleksandra Vučića, počelo je rad na izradi studije o svim modalitetima i mogućnostima vraćanja obaveze služenja vojnog roka. Foto: MONDO/Stefan Stojanović U… »

Održan protest u Prištini, traže se ostavke Haradinaja i Ljumezija

Politika 22.08.2018
PRIŠTINA - U Prištini je održan protest i marš ka sedištima tužioca Aleksandra Ljumezija i kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, a učesnici skupa zahtevali su njihove ostavke i proces usvajanja prava veta u kosovskom sudskom sistemu. Protest je… »

"Ako Kosovo ne dobije stolicu u UN..."

B92 22.08.2018
Ukoliko Kosovo ne dobije stolicu u UN, male su šanse da se ikakav sporazum između Beograda i Prištine postigne, kaže bivši američki diplomata Džejms Huper. On je u intervjuu za Radio "Slobodna Evropa" ocenio da bi konačan sporazum Kosova i Srbije… »

Vučić dobio poziv za Šrederovu svadbu

Blic 22.08.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je poziv od bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera da mu bude počasni gost na svadbi koju, posle venčanja sa Korejankom Sojeon Kim, priređuje 5. oktobra u Berlinu. Svadba bivšeg nemačkog kancelara, a… »

Ronaldo: Prelazak u Juventus je bila sudbina

B92 22.08.2018
Kristijano Ronaldo rekao je da je njegova sudbina bila da pređe u Juventus i pokuša da postane drugi igrač u istoriji koji će s tri različita kluba osvojiti LŠ. "Postoje stvari u životu koje su određene sudbinom, a tako je bilo u mom slučaju… »

"Visoke škole se moraju transformisati, predlog je spajanje po teritorijalnom principu"

Radio 021 22.08.2018
Savet za reformu visokih strukovnih studija održao je sednicu u Beogradu, na kojoj je ministar prosvete Mladen Šarčević rekao da je cilj da se u skladu sa zakonom podigne kvalitet strukovnog obrazovanja. "Namera je da se podigne kvalitet strukovnog… »

Nedimović: Ove godine nas očekuje rekordan rod kukuruza

Gde investirati 22.08.2018
Rod kukuruza će ove godine biti rekordan, procenjuje ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Ministar očekuje da će to biti između sedam i osam tona po hektaru, u proseku, ali ga, kako je rekao za Tanjug, ne bi iznenadilo da ta brojka bude i… »

EU upozorava Prištinu

B92 22.08.2018
Priština -- Evropska unija pozvala je predstavnike privremenih institucija u Prištini da se uzdrže od bilo kakvih napada na vladavinu prava. EU poziva da se Priština uzdrži od ličnih klevetničkih komentara protiv pojedinih tužilaca ili sudija… »

Novosti: U trci za RTB Bor “Zi Jin”, “U gold” i “Čempion”

N1 Info 22.08.2018
Ponude za strateško partnerstvo s Rudarsko-topioničarskim basenom Bor dostavili su kineska kompanija "Zi jin", kiparski "U gold" iza kojeg stoji ruski kapital, i kanadsko-finski investicioni fond "Čempion", pišu danas "Večernje novosti". Rok za… »