Izvor: Danas arhiva vesti 05.09.2018

Mustafa: Spasiti Albance Preševske doline

Danas 05.09.2018
Nekadašnji predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa, koji je i predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA) koja je u opoziciji u toj opštini, rekao je na Televiziji Klan Kosova da „Kosovo treba da spasi Albance Preševske doline od srpske… »

Za „Žikinu šarenicu“ pola miliona dinara

Danas 05.09.2018
Leskovac platio Pinku blizu 500.000 dinara za emitovanje popularne emisije, osnov plaćanja nije definisan Za emitovanje popularne Žikine šarenice tokom Leskovačke roštiljijade, uključujući prateće sadržaje i samu realizaciju emisije, Grad… »

Kreće karavan “ Biciklirajmo za Evropu“ stiže u Pirot

Danas 05.09.2018
Grad Pirot i biciklistički klub Bike M iz Pirota su suorganizatori događaja „We bike for Europe – Biciklirajmo za Evropu – Karavan kroz Srbiju“. Reč je o karavanu biciklista koji idu od Soluna, kroz našu zemlju, do Beča, a istovremeno drugi… »

Vina „Tikveš“ i „Domaine Lepovo“ osvojila šest medalja na China Wine & Spirits Awards

Danas 05.09.2018
Najveće i najprestižnije takmičenje vina i alkoholnih pića koje se održava u Kini ,,China Wine & Spirits Awards, ove godine je nagradilo šest etiketa vinarije Tikveš. Zlatne medalje dobila su vina: Vranec Special Selection, Tga za Jug, Alexandria… »

Zrenjanin: Postrojenje za prečišćavanje vode još uvek ne radi, investitor preti tužbom

Danas 05.09.2018
Otvorenim pismom javnosti obratio se investitor zrenjaninskog prečistača vode, javnosti poznat kao “Grupa Zillio“ d.o.o., objasnivši da je odlučio da svoja prava brani i ostvari pred nadležnim sudovima jer postrojenje za prečišćavanje vode… »

„Zajedno za vodu“: Ko je slagao Zrenjanince da će dobiti pijaću vodu?

Danas 05.09.2018
Reagovanje zbog vode Građanska inicijativa „Zajedno za vodu“ pita ko je slagao građane da će dobiti ispravnu pijaću vodu, kompanija Zillio ili Gradska uprava i JKP „Vodovod i kanalizacija“. Inicijativa koja okuplja stranke i udruženja… »

LSV: Poboljšati uslove trudnica i budućih majki

Danas 05.09.2018
Liga socijaldemokrata Vojvodine postavila je danas pitanje nadležnim ministarstvima, koji promovišu pronatalitetnu politiku, da li će i kada promeniti rešenja koja trenutno „kažnjavaju“ žene koje se odluče na trudnoću i planiranje porodice. Ta… »

Novo zanimanje za novo vreme

Danas 05.09.2018
Grafička škola u Beogradu iduće godine obeležava 185 godina od početka školovanja grafičkih kadrova Grafička škola baštini tradiciju grafičarstva koja se u Srbiji razvija od 1834. godine. Ponosni smo na našu struku koja se u osnovi bavi… »

Zašto fudbalske utakmice nisu bile posećene u Kraljevini Jugoslaviji?

Danas 05.09.2018
Prelistavamo predratne listove Vreme i Pravda - 5. septembar 1938. godine Jugoslovenska dnevna štampa na današnji dan pre 80 godina pisala je dosta o pripremama rođendana Kralja Petra Drugog, koji se grandiozno najavljuje za 6. septembar. List Vreme… »

Niste sigurni kako da se hranite? Ovo je sve što treba da znate o ishrani

Danas 05.09.2018
Iskreno rečeno, teško je znati kako da se hranimo u ovo moderno doba. Taman kad se naviknete da kuvate koristeći kokosovo ulje, izbacite ugljene hidrate uveče i smanjite unos mesa, stiže nova studija ili se pojavi neki stručnjak koji kaže da je sve… »