Izvor: Danas arhiva vesti 05.09.2018

Pronađena statua Afrodite stara 2000 godina

Danas 05.09.2018
Grčka policija je danas saopštila da je pronašla 2.000 godina staru statuu antičke boginje ljubavi Afrodite, koja je, sa velikim brojem antikviteta, ukradena iz skladišta na ostrvu Santoriniju. Muškarac koji je navodno pokušavao da proda 80… »

Svetska banka: Povezanost kroz trgovinu presudna za razvoj Evrope

Danas 05.09.2018
Međunarodna povezanost kroz trgovinu, ulaganja, migracije,komunikacije i saobraćaj presudna je za privredni razvoj Evrope i centralne Azije,navodi se u saopštenju Svetske banke. Te veze svojim zajedničkim delovanjem pomažu preduzećima da povećaju… »

Kuburović: Notar dužan da overi ugovor i kad nema dozvole

Danas 05.09.2018
Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da su javni beležnici dužni da izvrše overu ugovora o prometu nepokretnosti kad nema odgovarajuće dozovle, zato što ih na to važeći propisi obavezuju, a da Ministarstvo pravde stoji na raspolaganju da… »

Čovek koji je lečio duše ljubavlju

Danas 05.09.2018
IN MEMORIAM: Vladeta Jerotić Akademik Vladeta Jerotić umro je juče u 95. godini u Beogradu. Bio je istaknuti srpski lekar, neuropsihijatar, psihoterapeut i književnik, svestrani erudita i član SANU. U javnosti će ostati upamćen kao naučnik koji je… »

Nelegalne vikendice u vodozaštitnom pojasu Save

Danas 05.09.2018
Ono što je urađeno u koritu Save od bloka 45 do mosta na Ostružnici je neviđeno u civilizovanom svetu, jer je u vodozaštitnom pojasu izgrađeno više stotina kuća, dok se nasip koji čuva od poplava koristi kao put, upozoravaju godinama građani… »

Šest godina potpunog „idiotizovanja“ Srbije

Danas 05.09.2018
Kada sam onomad na plaži čitao „Istoriju zapadne filozofije“ Bertranda Rasela (inače prilično podebela knjiga), zapazio sam kako mama opominje dečaka sa kojim je šetala da uči na vreme, a ne kao ovaj čika „pod stare dane“. U prvi se mah… »

EU baca 88 miliona tona hrane

Danas 05.09.2018
U Hrvatskoj se godišnje baci 380.000 tona zdravstveno ispravnih namirnica, dok države Evropske unije na godišnjem nivou bacaju ukupno 88 miliona tona hrane, objavili su danas hrvatski mediji sa skupa u Osjeku posvećenog stvaranju otpada iz hrane… »

Požega: Bahatost vlasti se ne isplati

Danas 05.09.2018
Sud odbacio tužbe predsednika opštine Požega protiv učesnika protesta Osnovni sud u Požegi je odbacio sve tri tužbe za uvredu koje je protiv Aleksandra Divovića, publiciste i učesnika požeških protesta, podneo aktuelni predsednik te opštine… »

Narkosi

Danas 05.09.2018
Jeste da sreda nije dan za kulturu, ali iako će vam se možda učiniti da je tema naše današnje kolumne (sub)kulturna, ona to nije ili je takva samo na prvi pogled. Evo o čemu se radi. Mimo običaja da se držim podalje od đavolske sprave –… »

Zašto je Savez za Srbiju dobar izbor za demokrate

Danas 05.09.2018
U nedelju, 2. septembra, održana su dva foruma, vremenski razdvojena tek nekoliko sati. Na Glavnom odboru ubedljivom većinom odlučeno je da Demokratska stranka postane osnivač Saveza sa Srbiju. Potom, u kongresnoj sali Sava centra ozvaničeno je… »