Izvor: Danas arhiva vesti 05.09.2018

Raskol u pravoslavnoj crkvi pojačao tenzije između Rusije i Ukrajine

Danas 05.09.2018
Ukrajinski predsednik Petro Porošenko kaže da je vrh pravoslavne crkve spreman da prizna nezavisnost crkvi u Kijevu, uprkos protivljenju Moskve. Ako vaseljenski (carigradski) patrijarh Vartolomej prizna nezavisnost crkve u Kijevu, na taj način će joj… »

Državni dug Crne Gore 3,1 milijardu evra

Danas 05.09.2018
Državni dug Crne Gore za tri meseca je uvećan za 440 miliona eura, pa je krajem juna iznosio 3,1 milijardu evra, prenosi RTCG. “Ukupan državni dug na kraju juna iznosio je 3,105 milijardi evra ili 70,1 odsto BDP-a. Sa depozitima, državni dug je na… »

Vesić: Proslavljaćemo „Dane slobode” od 20. oktobra do 1. novembra

Danas 05.09.2018
Beograd će organizovati proslavu povodom 20. oktobra – Dana oslobođenja od nacizma i programi će trajati do 1. novembra, kada će se veličanstveno proslaviti sto godina od oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu, izjavio je zamenik… »

Sudar tramvaja i automobila u ulici Kraljice Marije

Danas 05.09.2018
Dve osobe su lakše povređene u sudaru tramvaja i putničkog vozila u centru Beograda, javlja RTS. Kako prenosi RTS, do sudara je došlo oko 7.30, u ulici Kraljice Marije, u smeru ka Kalemegdanu, u bliyini Poštanske štedionice. Saobraćaj je u tom delu… »

Utvrđen naziv liste za izbore za BNV Sulejmana Ugljanina

Danas 04.09.2018
Od jedinstva do samoopredeljenja Na izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina, politička grupacija okupljena oko Sulejmana Ugljanina učestvovaće sa listom pod nazivom „Samoopredeljenje – dr Sulejman Ugljanin“. Samo nekoliko dana, od kako… »

Jačanje nevladinih organizacija za smanjenje diskriminacije

Danas 05.09.2018
Organizacije civilnog društva koje doprinose zaštiti prava i unapređenju ravnopravnosti pripadnika osetljivih društvenih grupa važan su partner institucije poverenika za zaštitu ravnopravnosti, rekla je danas poverenica Brankica Janković. Ona je… »

Kuburović: Pružamo snažnu podršku privrednim sudovima

Danas 05.09.2018
Ministarstvo pravde nastavlja sa snažnom podrškom radu privrednih sudova i njihovoj efikasnosti, zbog čega je u protekle dve godine u informaciono-komunikacione tehnologije uloženo preko 200 miliona dinara iz republičkog budžeta, rekla je danas… »

Promocija oficira Vojske Srbije 8. septembra ispred Narodne skupštine

Danas 05.09.2018
Svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije biće održana u subotu, 8. septembra 2018. godine, ispred Doma Narodne skupštine Srbije u 10 časova. Generalna proba svečanosti održaće se u petak 7. septembra u 19 časova ispred Doma… »

Rat u Siriji: Zašto je bitka za Idlib važna

Danas 05.09.2018
Rat u Siriji mogao bi da uđe u poslednju fazu – Sirija i Rusija spremaju veliki napad na provinciju Idlib, poslednje veliko uporište pobunjenika. Zašto je Idlib toliko važan? Provincija Idlib je poslednje veliko uporište pobunjenika i džihadista… »

Kolja Vasin: Rus koji je Bitlsima podario svu svoju ljubav

Danas 05.09.2018
Rus koji je iz ljubavi prema Bitlsima stan pretvorio u muzej posvećen „Fantastičnoj četvorki“ preminuo je u Sankt Peterburgu. Kolja Vasin bio je najveći obožavalac Bitlsa i u vreme Sovjetskog saveza, kada su komunističke vlasti smatrale da je… »