Izvor: Danas arhiva vesti 05.09.2018

Drecun: Vučić će na Kosovu ponuditi okvir rešenja

Danas 05.09.2018
Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti Kosovu, 8. i 9. septembra, reći kako se odvija dijalog sa Albancima i ponuditi okvir rešenja kosovskog pitanja, piše… »

Hapšenje u Boru zbog pronevere

Danas 05.09.2018
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Odeljenja za borbu protiv korupcije uhapsili su Ž.G. (1980) iz Bora zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti… »

Novaković: Apel Novosađanima da ne čekaju bagere

Danas 05.09.2018
Poverenik Narodne stranke i bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković uputio je apel građanima Novog Sada da kroz razne vidove građanske neposlušnosti javno i glasno iskažu svoje neslaganje sa najavom aktuelnog režima da će srušiti… »

Stratfor: Ne prestaju tenzije ispod površine Zapadnog Balkana

Danas 05.09.2018
Postojeći napori za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova mogli bi stvoriti uslove za povratak političke nestabilnosti i etničkog nasilja u regiji, navodi se u tekstu američke agencije za geopolitičke analize. Ispod površine relativnog mira koji na… »

RTS: Hoće li kosovska vlada obezbediti podršku timu za pregovore?

Danas 05.09.2018
Uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine koji se očekuje u petak u Briselu, u Prištini rastu tenzije i neslaganja oko pregovora, i to na više različitih frontova, javlja RTS. Nastavak vanredne sednice zakazan je za danas u 14 časova. Kako RTS… »

Vučić i Čepurin: Postoje velike mogućnosti za saradnju

Danas 05.09.2018
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina, sa kojim je razgovarao o saradnji dveju zemalja i budućim kontaktima najviših zvaničnika, navodi se u saopštenju. Predsednik Vučić i… »

Dačić: Srbiji pristupanje EU prioritet

Danas 05.09.2018
Pristupanje Evropskoj uniji (EU) ostaje jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić na neformalnom sastanku šefova diplomatije Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (PSuJIE) u… »

Dobra saradnja Srbije i Ohaja

Danas 05.09.2018
Saradnja Srbije i američke savezne države Ohajo, u okviru Programa državnog partnerstva, jedan je od mehanizama koji prednjače u razvoju i unapređenju međudržavnih odnosa Republike Srbije i SAD, ocenjeno je danas na sastanku ministra odbrane… »

Veterani se sukobili s policijom u Sarajevu

Danas 05.09.2018
Policija je u sukobu s bivšim borcima koristila suzavac, a nekoliko veterana zatražilo je lekarsku pomoć, prenosi Al Jazeera Balkans. Nekoliko stotina demobiliziranih boraca, koji su izašli na ulice Sarajeva i blokirali promet, fizički su se sukobili… »

Tači: Neću dozvoliti razmenu teritorija

Danas 05.09.2018
Predsednik Kosova Hašim Tači poručio je danas u Prištini da neće dozvoliti razmenu teritorija, podelu ili stvaranje Republike Srpske na Kosovu. Na okruglom stolu „Šta znači korekcija granice između Kosova i Srbije?“, koji organizuje Kosovski… »