Izvor: Danas arhiva vesti 05.09.2018

Marijano Blanko ubijen u kancelariji

Danas 05.09.2018
Gradonačelnik iz filipinske oblasti Sebu, Marijano Blanko, kojeg je šef države Rodrigo Duterte optužio za povezanost sa trgovinom narkoticima, ubijen je danas u svojoj kancelariji. Četvorica muškaraca su u gradu Rondi rano jutros izrešetali Blanka… »

Marko Marin: Fudbalski gastarbajter

Danas 05.09.2018
Ličnost Danas Crvena zvezda je poslednjeg dana prelaznog roka napravila sportskim žargonom rečeno transfer bombu dovođenjem Marka Marina iz Olimpijakosa. Grčkom klubu je za nemačkog fudbalera srpskog porekla plaćeno 700.000 evra, a prema… »

Na području grada Požarevca 47 prvaka manje

Danas 05.09.2018
Na području grada Požarevca u školsku 2018/2019. godinu upisano je 696 đaka-prvaka, što je 47 učenika manje nego prošle godine. Do smanjenja broja upisanih đaka došlo je u svim osnovnim školama, sem u „Dositeju Obradoviću“, u kojoj je ove… »

Uklanjanje brda koštalo bi desetine miliona evra

Danas 05.09.2018
Stručnjaci i dalje u neverici zbog predsednikove ideje da umesto da izgradi zid, sruši brdo Najnovija ideja predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se problem klizišta i obrušavanja potpornog zida iznad Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri reši… »

Beč podržava članstvo Kosova u Interpolu

Danas 05.09.2018
Zamenik austrijskog ministra unutrašnjih poslova Karoline Edštatler izjavila je u Prištini da Beč podržava kandidaturu Kosova za članstvo u Interpolu, navode danas prištinski mediji. Karoline Edštatler je ocenila da je Kosovo važan bezbednosni… »

Milorad Dodik: Pozvaću Srbe da glasaju za Trampove kandidate

Danas 05.09.2018
Predsednik Republike Srpske za Danas o izborima u BiH, američkim sankcijama i Vučiću Kandidovao sam se za srpskog člana Predsedništva BiH na oktobarskim izborima kako bih pokazao da je to veštačka tvorevina koja nema budućnost. Idem u Sarajevo da… »

Počeo pozorišni festival “Viminacijum fest – mitovi stari i novi“

Danas 05.09.2018
Ričard treću u izvođenju zagrebačkog kazališta “Gavela” oduševio publiku Pozorišni festival „Viminacijum fest – mitovi stari i novi“ koji se organizuje po prvi put otvorila je predstava „Kralj Rikard III“ u izvođenju Gradskog… »

Uspešno završena akcija čišćenja u Požarevcu

Danas 05.09.2018
Kampanja SBB-a Društveno odgovorna kampanja „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ tradicionalno je nastavljena i ove godine, četvrtu sezonu zaredom. Eko tim SBB fondacije uz podršku građana i lokalnih zajednica, u prethodnom periodu očistio je brojne… »

Todorović izbegava izručenje Hrvatskoj

Danas 05.09.2018
Osnivač Agrokora Ivica Todorić pokušaće u četvrtak u Londonu da još jednom izbegne izručenje Hrvatskoj, pišu danas zagrebački mediji. Visoki sud je 24. jula odbio Todorićevu žalbu na prvostepenu presudu od 23. aprila prema kojoj treba da bude… »

Srednja škola iz Velikog Gradišta od sada nosi ime Miloja Vasića

Danas 05.09.2018
Srednja škola u Velikom Gradištu od ove školske godine nosi ime našeg čuvenog arheologa Miloja Vasića (1869-1956), profesora Beogradskog univerziteta i člana SANU. Ovu odluku doneo je Školski odbor, u znak priznanja naučniku koga smatraju za… »