Izvor: Danas arhiva vesti 05.09.2018

Vrednost Amazona nadmašila bilion dolara

Danas 05.09.2018
Pozicija Džefa Bezosa kao najbogatijeg čoveka na svetu učvrstila se ove nedelje kada je njegovo bogatstvo poraslo je na 1,8 milijardi dolara, nakon što je tržišna vrednost Amazona u utorak dostigla vrednost od bilion dolara, prenosi portal PC press… »

Deveti regionalni onlajn sajam zapošljavanja i obrazovanja

Danas 05.09.2018
Deveti regionalni sajam zapošljavanja i obrazovanja „Virtuelni dani karijera i znanja 2018.“ biće održan od 3. do 10. oktobra, na adresi http://dankarijera.com/RS, navodi se u današnjem saopštenj. Kao i prethodnih godina, sajam se realizuje u… »

Stevan Dojčinović odgovara 7. septembra na pitanja na Fejsbuku

Danas 05.09.2018
Novi “Intervju na mreži” lista Danas Novinar i urednik Mreže za istraživanje kriminala i korupcije KRIK Stevan Dojčinović odgovaraće direktno na pitanja građana na Fejsbuk stranici Danasa u petak 7. septembra od 15 časova, u okviru rubrike… »

Opozicija ponovo bojkotuje sednicu za pregovarački tim

Danas 05.09.2018
Očekuje se da se danas od 14 časova nastavi sednica Skupštine na kojoj bi trebalo da se glasa o imenovanju pregovaračkog tima za dijalog sa Srbijom. Međutim, ne očekuje se da danas iko od opozicije prisustvuje ovoj sednici, piše Lajmi, prenosi RTK… »

Cena pobede

Danas 05.09.2018
Da li primećujete promene u ponašanju Srpske napredne stranke? Možemo li da uočimo kako ih vlast menja na loš način pretvarajući u negativnost i ponešto što je bilo dobro kod naprednjaka. Dobro je bilo to što su naprednjaci u izbornim noćima… »

Brdo mora pasti

Danas 05.09.2018
Svetske zvezde obično jedna stvar mnogo iznervira – kada obuku istu ili veoma sličnu odeću. Sujetnim zvezdama i zvezdicama nikako ne godi da se na događaju pojave u sličnoj ili istoj toaleti ili da obuku nešto što je pre njih konkurencija nosila… »

Sa Bebom Popovićem sam blizak zbog Sablje

Danas 05.09.2018
Povodom jučerašnje kolumne Jasmine Lukač "Đinđić i Vučić" U tekstu „Đinđić i Vučić“ Jasmine Lukač stoji i sledeće: „U Vučićevo vreme javnih podataka o Bebi Popoviću nema, sem onih koje on sam želi da objavi. I to bilo da je… »

Pola veka Bluberija na srpskom

Danas 05.09.2018
Pre tačno pola veka na današnji dan, 5. septembra 1968. godine, pojavile se se početne dve table stripa Fort Navaho, premijerno na (tada) srpskohrvatskom jeziku, u „beogradskom časopisu sa stripovima“, Kekecu. Bio je to prvi broj ovog lista za… »

Katići: Mehane u tišini

Danas 05.09.2018
Dopisnica Ne možete da se ne zaustavite kad ugledate te krovove pokrivene kamenim pločama. Potpuno netipične za ovdašnje krajeve. Ko su bili majstori? Odakle dođoše u Katiće da podignu te kuće koje su sada puste i prazne, mnoge ruševne iako su… »

Nepotrebno maltretiranje građanstva čuvanjem ćirilice

Danas 05.09.2018
Stručnjaci o predlozima Ministarstva kulture za zaštitu nacionalnog pisma Ćirilica je već sasvim dovoljno zaštićena time što je ona prvo pismo koje se uči u osnovnoj školi, što novine izlaze na ćirilici, što je koristi medijski javni servis, i… »