Izvor: Danas arhiva vesti 05.09.2018

Sputnjik: SAD nagradile Đukanovića pošto se okrenuo od Miloševića

Danas 05.09.2018
Klintonova administracija finansijski i politički podržavala je crnogorsku vlast nakon razlaza sa Miloševićem, piše portal Sputnjik. Prema navodiam portala Sputnjik, administracija američkog predsednika Bila Klintona pružala je značajnu… »

U Briselu 7. septembra bez razgovora o granicama i ZSO

Danas 05.09.2018
Predsednik Kosova Hašim Tači u petak u Briselu, na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, neće izneti ideju o „korekciji granica“, niti će na dnevnom redu biti asocijacija srpskih opština na Kosovu, piše danas Zeri. Sastanak će… »

Koliko su uspešna septembarska okupljanja srpske opozicije

Danas 05.09.2018
Drugi septembarski dan u Srbiji bi mogao da se proglasi za Dan formiranja opozicionih koalicija – pre 22 godine, tog dana formirana je koalicija Zajedno, dok je ove godine to datum rođenja Saveza za Srbiju (SZS). „Čista slučajnost“, kaže na… »

SP: Pletikosić na 33. mestu MK puškom iz ležećeg stava

Danas 05.09.2018
Samo jedan srpski reprezentativac izašao je na borilišta u Čangvonu četvrtog takmičarskog dana 52. svetskog prvenstva u streljaštvu. Stevan Pletikosić je gađao malokalibarskom puškom iz ležećeg stava (60 metaka) i zauzeo 33. mesto sa 621,7… »

U Srbiji od virusa Zapadnog Nila umrlo 25 osoba

Danas 04.09.2018
U Srbiji je od posledica zaraze virusom Zapadnog Nila zaključno sa 4. septembrom umrlo 25 osoba, a do danas su registrovana 262 slučaja zaraze, objavio je Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“. Najviše slučajeva groznice Zapadnog… »

Alternativa za Nemačku prestigla levi centar Socijal demokrata

Danas 04.09.2018
Nemačka desna Alternativa za Nemačku (AfD) prestigla je stranku levog centra Socijalne demokrate (SPD) pokazale su ankete danas, nekoliko dana nakon nasilnih protesta radikalnih desničara u toj zemlji, prenosi RSE. Prema istraživanju javnog mišljenja… »

Saradnja Srbije i Koreje na polju ekologije

Danas 05.09.2018
Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i ministarka životne sredine Koreje Kim Eunkyung potpisali su u Seulu Memorandum o razumevanju i saradnji dva ministarstva. Memorandum će biti temelj na kojem Srbija i Republika Koreja mogu razvijati… »

Striming servisi će biti dužni da imaju bar 30 odsto evropskog sadržaja

Danas 05.09.2018
Evropska Komisija će tražiti od Netflix-a, Amazon-a i drugih kompanija za strimovanje da posvete najmanje 30 odsto svog portfolija lokalnom sadržaju. Završno glasanje koje će doneti konačno odobrenje odluke očekuje se u decembru, prenosi portal PC… »

„Opera na vodi“ 15. septembra na Sava Promenadi

Danas 05.09.2018
Veliki muzički spektakl „Opera na vodi“ koji se organizuje povodom proslave 150 godina postojanja Narodnog pozorišta u Beogradu održaće se 15. septembra na Sava Promenadi pod generalnim pokroviteljstvom kompanije „Moji brendovi“, navodi se u… »

Evropske novinske agencije traže zaštitu od krađe vesti na internetu

Danas 05.09.2018
Evropske novinske agencije pozvale su poslanike u Evropskom parlamentu da nastave da rade na direktivi o autorskim pravima na jedinstvenom digitalnom tržištu, optužujući internet-gigante Fejsbuk i Gugl za krađu vesti, prenosi RSE. „Besramna… »