Izvor: Danas arhiva vesti 05.09.2018

Treći dan bojkota nastave u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“

Danas 05.09.2018
Povodom treće promene učitelja za tri godine Treći dan za redom nastavlja se bojkot nastave u OŠ Jovan Jovanović Zmaj koji su započeli roditelji zbog promene učitelja svake nove školske godine do sada. Dok roditelji optužuju direktorku da laže i… »

Pregovori u stilu „Mauvijine dlake“

Danas 05.09.2018
Četrdeset godina sklapanja mirovnog sporazuma između Izraela i Egipta u Kemp Dejvidu (4) Put do Kemp Dejvida vodio je preko nekoliko pripremnih sastanaka koji su usledili posle Sadatovog boravka u Jerusalimu. Posredovanje za ovaj spektakularan put… »

Presuda za terorizam sinu kapetana

Danas 05.09.2018
Sin kapetana bostonske policije Aleksandar Čikolo će danas, kako se očekuje, biti proglašen krivim za terorizam, jer je pripremao napad na koledž, kako bi pružio podršku organizaciji Islamska država. Čikolo je u maju priznao krivicu i prihvatio… »

Pirot: Nedostatak stručnih kadrova osnovni problem

Danas 05.09.2018
Formiran Odbor za industriju tekstila, odeće, kože i obuće Privredne komore Pirot Osnovni problemi u industriji tekstila odeće, kože i obuće na području Pirotskog okruga su nedostatak stručnih kadrova i poslovnog prostora, pronalaženje partnera… »

Kako da zaštitite vaš telefon?

Danas 05.09.2018
Mobilni uređaji su svuda – telefoni, tableti, kao i 2-u-1 računari su postali veoma jeftini i pristupačni, te su i svakodnevnica velikog broja ljudi. I ne samo to – Internet i tehnologije su postali neophodni za svakodnevni rad, komunikaciju sa… »

Vladavina strahom

Danas 05.09.2018
Režim je zahvaljujući gaženju institucija i kontroli medija uspeo da izgradi potpuno alternativnu stvarnost. U toj stvarnosti nezaposlenost pada, plate rastu, BDP je najviši u Evropi, a u pregovorima sa Prištinom vodimo 5:0. Potpuno je nebitno što… »

Đilas stavio opoziciju pod kontrolu

Danas 05.09.2018
U političko programskom smislu novi savez protiv SNS-a nema ničega novog Konačno je formiran Savez za Srbiju koji su osnovali Dragan Đilas, Narodna stranka, Demokratska stranka, SNP Dveri, Zdrava Srbija, Levica Srbije, Zajedno za Srbiju, Pokret za… »

Metro mostovi

Danas 05.09.2018
Veći mostovi su suviše važno i složeno pitanje da bi se posvetili samo inženjerima i ekonomistima. Mostovi nisu baš uvek i svuda „prema svima jednaki“, kako je to u svom najpoznatijem romanu napisao naš nobelovac Ivo Andrić. Civilizacijsko… »

Uslov za vojsku

Danas 05.09.2018
Batice, super je što si baš mene zaustavio da me to pitate! Odmah da ti kažem, i slobodno zapiši, DŽoni sa Dorćola je do jaja za vojsku! To je meni vrh vrhova, keve mi! A valjda vidiš da imam militari luk?! Maskirne pantalone i martinke, helou! A… »

Pet pitanja za selektora Krstajića, koji „ne izbegava javnost“

Danas 05.09.2018
Puna dva meseca posle povratka sa Mundijala selektor fudbalske selekcije Srbije pojavio se pred novinarima. Povod nije bio nastup u Rusiji već predstojeće utakmice u Ligi nacija, te je Krstajić kao deo „tajne“ organizacije koja se zove FSS vrlo… »