Regioni arhiva vesti 24.09.2018

Čekmin slavio pobedu i u Lipovici

Jug press 24.09.2018
LESKOVAC I ako je gostovanje Slogi u Lipovici po mnogima izuzetno teško, jer domaća ekipa igra veoma borbeno i čvrsto i malo je ekipa koje se mogu pohvaliti da su kući odneli sva tri boda. Lider na tabeli ekipa Čekmina u svom pobedonosnom pohodu… »

Sve spremno za izložbu “Limited“ 29. Memorijala Nadežde Petrović

Morava info 24.09.2018
ČAČAK – Umetnici Uroš Đurić, Mihael Milunović i Vuk Vidor, selektori izložbe “Limited” 29. Memorijala Nadežde Petrović u Čačku, predstaviće radove 12 umetnika mlađe generacije koje bi izlagali kada bi bili uspešni galeristi na nekom od… »

10 minuta: Šest vekova manastira Kamenac

RT Kragujevac 24.09.2018
Opština Knić i Eparhija žička obeležile su dva velika jubileja – šest vekova postojanja manastira Kamenac i 200 godina od osnivanja škole u Čestinu. Centralnoj svečanosti u manastirskoj porti prisustvovali su visoki državni zvaničnici… »

Deca Dnevnog boravka „Maštolend“ na sportskim susretima bila najbolja

Jug press 24.09.2018
VRANJE Predstavnici Dnevnog boravka ,,Maštolend“ JU Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite iz Vranja osvojili su prvo mesto na IX sportskim susretima korisnika dnevnih boravaka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju južne i… »

Izmene u rasporedu programa na „set top boks“ uređajima

RT Kragujevac 24.09.2018
Gledaoci programa Televizije Kragujevac, koji nas prate putem zemaljske mreže, odnosno „set top boks“ uređaja, u periodu od 20. do 30. septembra mogu nas gledati na 26. i 29. kanalu multipleksa istovremeno. Od 1. oktobra program Televizije… »

Održan drugi TOMORROWLE festival elektronske muzike

Jug press 24.09.2018
LESKOVAC U leskovačkoj hali sportova SRC „Dubočica“ održan je festival elektronske muzike TomorrowLe. Glavna zvezda bio je beogradski reper i producent Coby. Oko 2500 posetilaca je brojka koja je prevazišla očekivanja organizatora, a koji… »

Radoš Milovanović, direktor “MB Namenska“: Slobodan Jolović je propali političar

Morava info 24.09.2018
LUČANI – Direktor vojne fabrike “MB Namenska“ iz Lučana Radoš Milovanović optužio je predsednika Moravičkog okruga Slobodana Jolovića da vodi kontinuiranu kampanju protiv njega. Milovanović je u intervjuu za “Danas“ govorio o nesreći… »

Profesori traže deveti platni razred: Časovi skraćeni u većini škola u Rasinskom okrugu

Kurir 24.09.2018
KRUŠEVAC - Prosvetni radnici danas drže skraćene časove u 38 škola od ukupno 52 škole u Rasinskom okrugu, rečeno je agenciji Beta u kruševačkoj Uniji sindikata prosvetnih radnika Srbije. "Od 38 škola u Rasinskom okrugu, u kojima većinu članova… »

Na početku grejne sezone, drva poskupela, daljinsko i grejanje na struju najpovoljniji

RT Kragujevac 24.09.2018
Nagli pad temperature i zahlađenje svojevrstan su uvod u novu grejnu sezonu. U Kragujevcu je zabeležena povećana kupovina ogreva, odnosno drva i uglja. Građani koji su priključeni na daljinsko grejanjem mogu da očekuju tople probe u narednih… »

Na teritoriji Jablaničkog, Pčinjskog i Nišavskog okruga oko 140.000 starijih

Jug press 24.09.2018
LESKOVAC U Srbiji je u sistem socijalne zaštite uključeno oko 1o8 hiljada starijih osoba, a procena je da je svakom trećem licu iz ove kategorije potreban neki vid pomoći i podrške za samostalno funkcionisanje. Osim adekvatnih smeštajnih kapaciteta… »