Arhiva vesti 13.11.2018

Gruevski u Mađarskoj, raspisana međunarodna potjernica

Al Jazeera 13.11.2018
Potvrdu da je bivši makedonski premijer Nikola Gruevski u Mađarskoj dale su tamošnje vlasti, uz potvrdu da je tražio azil. Makedonska policija raspisala je međunarodnu potjernicu za bivšim premijerom Nikolom Gruevskim koji je osuđen na dvije godine… »

Masters u Londonu: Federer sjajnom igrom stigao do prvog trijumfa

Hot sport 13.11.2018
Švajcarski teniser stigao je do prve pobede na Završnom turniru u Londonu, pošto je u dva seta slavio protiv Dominika Tima. Nešto više od jednog časa bilo je potrebno Federeru da slavi rezultatom 6:2, 6:3. Švajcarac je danas igrao veoma dobro, a… »

"Oni koji misle da mogu sami su unapred izgubljeni"

B92 13.11.2018
Nemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je strepnju zbog prisutnih snažnih težnji okretanja leđa multilateralizmu i usmeravanja na sopstvenu zemlju. Ona je dodala da izazovi današnjeg doba ne mogu savladati države pojedinačno. Merkelova se… »

London i Brisel dogovorili se o nacrtu sporazuma o Bregzitu

Politika 13.11.2018
LONDON - Evropski i britanski pregovarači su se dogovorili o nacrtu sporazuma o budućim odnosima dve strane posle istupanja Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU), ali tekst treba još da bude odobren na političkom nivou u Londonu i… »

Fajon: Nije prihvatljiva politizacija liberalizacije viza za Kosovo

Novi magazin 13.11.2018
Izvestilac Evropskog parlamenta za liberalizaciju viza sa Kosovom Tanja Fajon izrazila je zabrinutost povodom izjava pojedinih političara kojima se politizuje ovaj proces i pored toga što su ispunjeni svi uslovi za liberalizaciju. Ona se osvrnula i na… »

U požarima u Kaliforniji dosad pronađena tela 42 žrtve

Nova ekonomija 13.11.2018
Požari koji besne već nekoliko dana u Kaliforniji, proglašeni za najsmrtonosnije u toj američkoj državi. Do sada najmanje 42 žrtve, vatrogasci nemoćni. Šerif okruga Bjut Koni Hornea očekuje da će se broj žrtava povećati, prenosi AP… »

Brnabić: Najava novih nemačkih ulaganja, Tenis nije pitanje za mene

B92 13.11.2018
Berlin -- Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je u Berlinu sa predsednikom Upravnog odbora Saveznog udruženja nemačkih privrednih komora Martinom Vanslebenom. Teme sastanka bile su ekonomska saradnja dve zemlje, privlačenje dodatnih… »

Dačić: Protestovaću na SB UN zbog odluke Prištine o vojsci

Vesti online 13.11.2018
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić protestovaće sutra u Njujorku na Savetu bezbednostu UN zbog odluke Prištine da formira kosovsku vojsku. Dačić je to potvrdio za Sputnjik neposredno pred odlazak na sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, na… »

Izraelskoj vojsci naređeno da nastavi napade na Gazu

N1 Info 13.11.2018
Uži sastav izraelske vlade zadužen za bezbednost naredio je vojsci da nastavi napade u Gazi "po potrebi", što AP tumači kao znak da je najnovija eskalacija nasilja možda daleko od kraja. Sastanak koji je sazvao premijer Izraela Benjamin Netanjahu… »

MUP: Uhapšeno 19 osoba zbog više krivičnih dela

Dnevnik 13.11.2018
BEOGRAD: Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana uhapsili su 19 osoba u cilju suzbijanja opšteg kriminala, saopšteno je iz MUP-a. Osumnjičeni se terete… »