Извор: РТВ архива вести 08.01.2016

Ђурић: Рамин сан би био ноћна мора региона

РТВ 08.01.2016
БЕОГРАД - Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић реаговао је данас поводом фотографије коју је албански премијер Еди Рама поставио на Фејсбук профилу са заједничке седнице влада Албаније и Косова под слоганом "Једна земља -… »

​ Чумету поново продужен притвор за 30 дана

РТВ 08.01.2016
БЕОГРАД - Трећи основни суд у Београду продужио је за још 30 дана притвор некадашњем сведоку сараднику Љубиши Бухи Чумету (51) којем се пред тим судом суди за четири кривична дела међу којима и за угрожавање супруге… »

Бренд Моторола престаје да постоји

РТВ 08.01.2016
ЛОНДОН - Произвођач мобилних телефона и лаптопова Леново укинуће пионирски бренд Моторола две године пошто га је купио, пренео је данас лист Гардијан. Мотороли се приписује да је измислила мобилне телефоне, после чега је… »

Више туриста у Србији, странцима најзанимљивији Београд

РТВ 08.01.2016
БЕОГРАД - Од јануара до новембра прошле године у Србији боравило је 2.260.243 туриста, што је за 11 одсто више у односу на исти период 2014. године. Како је објавила Туристичка организација Србије, домаћих туриста је било… »

Орбан: Подржавамо Камеронове реформе

РТВ 08.01.2016
БУДИМПЕШТА - Мађарска подржава већину реформи које тражи британски премијер Дејвид Камерон у преговорима с Европском унијом, изјавио је у четвртак у Будимпешти мађарски премијер Викотор Орбан. Орбан је, после разговора са… »

НАЛЕД: Повући Нацрт закона о финансирању локалне самоуправе

РТВ 08.01.2016
БЕОГРАД - Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) оценила је данас да Нацрт закона о финансирању локалне самоуправе треба да буде повучен из процедуре, јер ће тај закон довести до финансијског слабљења… »

Војни синдикат подржава Николића

РТВ 08.01.2016
БЕОГРАД - Војни синдикат Србије подржава одлуку председника Србије Томислава Николића о покретању поступка постављења појединих официра на упражњена формацијска места, укључујући и место начелника ВМА, док истовремено… »

Докази о злостављању 231 дечака католичког хора

РТВ 08.01.2016
БЕРЛИН - Адвокат задужен за испитивање навода о злостављању дечака католичког хора у Регенсбургу на југу Немачке изјавио је данас да постоје докумената о 231 случају злостављања, од пребијања до силовања. Улрих Вебер… »

Просветари траже повећање коефицијента

РТВ 08.01.2016
БЕОГРАД - Представници репрезентативних синдиката образовања разговарали су данас са министром просвете, науке и технолошког развоја Срђаном Вербићем о Закону о платама у јавном сектору, а предложено је повећање… »

Канадски министар одбране о рату у БиХ и Србима

РТВ 08.01.2016
ВАНКУВЕР - Канадски министар одбране Харџит Синг Саџан изјавио је данас да су му искуства из бивше Југославије где је био у мировној мисији НАТО помогла у каријери осврнувши се нарочито на дружење са Србима. Нови… »