Извор: Политика архива вести 21.06.2016

Небојша Стефановић: Кецман је лоше радио

Политика 21.06.2016
Оцена министра полиције уследила шест дана после смене начелника београдске УКП, који је на ту функцију дошао 2015. године по препоруци првог човека МУП-а. „Драган Кецман је смењен јер је лоше обављао посао”, објавио је… »

Мировић преузео дужност од Пајтића

Политика 21.06.2016
Нови Сад – Нови председник покрајинске владе, напредњак Игор Мировић, преузео је дужност од демократе Бојана Пајтића, који је на челу владе Војводине био последњих 12 година. Дан након Мировићевог избора у Скупштини… »

Ибрахимовић се повлачи из репрезентације после ЕП

Политика 21.06.2016
НИЦА– Капитен фудбалске репрезентације Шведске Златан Ибрахимовић објавио је данас да ће се после шампионата Европе у Француској повући из националног тима. „Последњу утакмицу за репрезентацију одиграћу на ЕУРО, надам… »

ММФ: Резултати добри, изазов је како их сачувати

Политика 21.06.2016
Када је о смањењу броја запослених у јавном сектору реч, Фонд, је, упркос кашњењима, задовољан постигнутим резултатима. Србија је успешно прошла четврту и пету контролу Међународног монетарног фонда у оквиру аранжмана… »

Шесторо Срба приведено код Клине

Политика 21.06.2016
КЛИНА – Шесторо Срба приведено је у селу Петрич, општина Клина, након обележавања празника Свете Тројице, јавио је данас Радио Гораждевац. До инцидента је дошло јуче, када су локални Албанци пријавили да их група Срба… »

Спасилачки фонд еврозоне исплатио Атини 7,5 милијарде евра

Политика 21.06.2016
АТИНА – Европски стабилизациони механизам (ЕСМ) исплатио је данас траншу помоћи Грчкој од 7,5 милијарди евра, након успешног завршетка ревизије грчког програма помоћи, изјавио је шеф спасилачког фонда еврозоне, Клаус… »

Вучић допутовао у дводневну посету Швајцарској

Политика 21.06.2016
БЕРН - Председник владе Србије Александар Вучић допутовао је у дводневну посету Швајцарској где се састао са председником те земље Јоханом Шнајдер - Аманом. Како је саопштила владина Канцеларија за сарадњу са медијима… »

Плате и пензије замрзнуте и у 2018. години

Политика 21.06.2016
Издвајања за лична примања грађана и пензионера и даље већа од економске снаге Србије, кажу у Фискалном савету. Након што је Џејмс Руф, шеф мисије Међународног монетарног фонда (ММФ) поручио да нема повећања плата… »

Москва: Игнорисани аргументи земаља које не признају Косово

Политика 21.06.2016
МОСКВА - Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да је Стални арбитражни суд у Хагу доносећи одлуку о пријему Косова у своје чланство игнорисао аргументе земаља које не признају независност… »

Пљуште приговори због четвртог задатка из физике

Политика 21.06.2016
Иако је у збирци задатака из које су вежбали матуранти, дато погрешно решење задатка, управо је он био на комбинованом тесту. У току дана, нашој редакцији су се јавили родитељи матураната којима су одбијене жалбе због… »