Извор: Политика архива вести 21.06.2016

Ослобођена жена која је због злостављања убила мужа

Политика 21.06.2016
АНКАРА – Турски суд је донео ослобађајућу пресуду и пустио из затвора младу жену која је убила свог мужа након што је годинама трпела насиље, чиме је овај случај постао разлог за удруживање феминисткиња из целе… »

Данас је почело лето

Политика 21.06.2016
За становнике северне Земљине хемисфере данас је почело лето. Најтоплије годишње доба почело је 34 минута после поноћи. Данас је, иначе, најдужа обданица и најкраћа ноћ, будући да је сунце изашло у 4.52 сати, а да ће… »

Шведски парламент усвојио строжија правила према мигрантима

Политика 21.06.2016
СТОКХОЛМ - Шведски парламент је усвојио пооштрена правила за тражиоце азила, укључујући и обуставу давања сталног боравка онима којима је одобрен азил у тој скандинавској држави. Законски предлог је прошао са 240 гласова… »

Хуманитарна ревија Роксанде Илинчић у Белом двору

Политика 21.06.2016
Светски славна дизајнерка после 13 година представља своје креације у родном граду. Љубитељи моде из Србије с поносом прате рад Роксанде Илинчић, која је рођена у Београду, где се и школовала, а последњих година редовно… »

Група „Тајм” поново на окупу 16. септембра у „Миксер хаусу”

Политика 21.06.2016
После четири деценије састав „Тајм” поново ће се окупити 16. септембра на концерту у „Миксер хаусу” у Београду. Дадо Топић, Тихомир Поп Асановић, Ведран Божић, Марио Маврин и Ратко Дивјак, који су чинили оригиналну… »

Диковић: Србија жели дубљу војну сарадњу са Кином

Политика 21.06.2016
Размотрене могућности за извођење војних вежби, заједничком учешћу у мировним операцијама, као и о сарадњи у области војног здравства, АБХО и сајбер безбедности. Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша… »

Удар на Дијану или Ивицу

Политика 21.06.2016
Је ли физички напад чланице главног одбора социјалиста Иване Петровић на председницу извршног одбора Дијану Вукомановић само симптом дубљих подела у тој партији. Када и увек одмерена Дијана Вукомановић одлучи да гласно… »

Између расизма и ЕУ

Политика 21.06.2016
Када се у петак будем пробудио, надам се да ћу видети да је урођени здрав разум британског народа превагнуо, али не бих био превише изненађен ни ако би за длаку победили они који су намерно свели дебату на ружан меч пун… »

Шекспир у ритму рокенрола

Политика 21.06.2016
Представа „Два витеза из Вероне” је романтична прича пуна комичних обрта, весели ансамбл публику одушевљава песмама, сценском атмосфером и стваралачким „хаосом”. И то је Шекспир: љубавна писма на 45 обртаја. Три… »

Руси се враћају у Рио

Политика 21.06.2016
Да ли сте разговарали с Путином – било је једно од питања упућених Томасу Баху, председнику Међународног олимпијског комитета, кад је саопштио да руски атлетичари и атлетичарке, ипак, могу да учествују на Олимпијским… »