Извор: Данас архива вести 26.11.2016

Реакције на смрт Фидела Кастра

Данас 26.11.2016
Смрт дугогодишњег кубанског лидера Фидела Кастра изазвала је данас различите реакције у свету. Млади су се данас окупљали на улицама Хаване жалећи за својим сународником, а у појединим америчким градовима избегли Кубанци су… »

Обрадовић: Јанковић није мој заштитник

Данас 26.11.2016
Потпредседник Српске напредне странке Марија Обрадовић изјавила је данас да би био минимум пристојности заштитника грађана Саше Јанковића да поднесе оставку на ту функцију, због тога што је, како је објаснила, почео с… »

Николић: Природно да будем кандидат СНС

Данас 26.11.2016
Председник Србије Томислав Николић изјавио је данас да још није одлучио да ли ће се на изборима следеће године поново кандидовати за ту функцију и да је, ако то уради природно да буде кандидат Српске напредне странке. Када… »

Тео постао део историје

Данас 25.11.2016
Кошаркаши московског ЦСКА победили су Басконију у 9. колу Евролиге – 112:84. уз феноменалну партију Милоша Теодосића који је ушао у историју Евролиге. Српски плејмејкер завршио је меч против Басконије са својим најбољим… »

Дачић: Афирмација ставова Србије

Данас 26.11.2016
Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је током Самита Франкофоније са више председника, премијера и министара иностраних послова држава чланица, као и са Генералном секретарком… »

У Сеулу на хиљаде протестаната траже оставку председнице

Данас 26.11.2016
На хиљаде људи окупило се поново у Сеулу захтевајући Парк Геун-хје због корупционашког скандала. Према подацима из полиције, 25.000 полицајаца распоређено широм престонице Јужне Кореје, а улице које воде до њене… »

Весић: Трамваји ће поново ићи од Славије до Калемегдана

Данас 26.11.2016
Градски менаџер Горан Весић најавио је данас да измена пројекта реконструкције Трга Славија предвиђа и увођење шина у Улицу краља Милана и поновно успостављање трамвајског саобраћаја према Калемегдану. Он је навео да је… »

Николић упутио Скупштини листу кандидата за Уставни суд

Данас 26.11.2016
Председник Томислав Николић упутио је скупштини листу кандидата за судије Уставног суда, потврдила је за "Политику" председникова саветница Станислава Пак. Станислава Пак није није желела да открије имена кандидата, преноси Н1… »

Давенпорт: Нико од Србије не тражи да уведе санкције Русији

Данас 25.11.2016
Шеф Делегације Европске уније (ЕУ) у Србији Мајкл Давенпорт изјавио је Куриру да је спреман поново да оде на седницу Одбора Скупштине Србије за европске интеграције. Он је изјавио да позив још није добио а да ће отићи у… »

Удовичић о примени новог Закона о спорту

Данас 26.11.2016
Министар омладине и спорта Вања Удовичић присуствовао је данас 11. Националном семинару Спортског савеза Србије на коме је главна тема била примена новог Закона о спорту. Семинар се одржао у оквиру петог Међународног сајма… »