Извор: Данас архива вести 26.11.2016

Фотографија из Србије најлепша на свету

Данас 26.11.2016
Фотографија Чедомира Жарковића која приказује бигрене каде Стопића пећине проглашена је најлепшом светском слободном фотографијом заштићеног природног добра за 2016. годину на међународном фото-конкурсу Викимедије Вики… »

Бележници издали милион исправа

Данас 26.11.2016
Јавно бележништво у Србији је након две године рада на изизетно задовољавајућем нивоу, а то потврђује и недавни пријем Јавнобележничке коморе Србије у Међународну унију нотара, која је оценила да је јавнобележничка… »

Ухапшен генерал из Путиновог обезбеђења

Данас 25.11.2016
Генерал Генадиј Лопирев из руске Федералне службе за заштиту (ФСО), која је задужена је за заштиту личне безбедности руског председника Владимира Путина и других руских званичника, ухапшен је у петак. Он је ухапшен због… »

Град Београд одао почаст војводи Васи Чарапићу

Данас 26.11.2016
Заменик градоначелника Андреја Младеновић положио је данас венац на споменик Васи Чарапићу, поводом 210 година од погибије истакнутог борца за ослобођење Београда и Србије од Турака. Младеновић је подсетио да се данас… »

Коначно приступачни динарски стамбени кредити

Данас 25.11.2016
На српском тржишту после дуго година грађани могу да се скуће са стамбеним кредитом у динарима и да при томе не морају да до краја отплате банци врате још два стана у каматама. Недавно су се на тржишту појавили дугорочни… »

Заточеница опстипације

Данас 26.11.2016
Нема, наравно, ничег зазорног у “извештавању и писању”, али и те како има у начину писања, што ће рећи - у хушкању на крвопролиће, у пропагандном лагању и ширењу запаљивих дезинформација. Мало је рећи да сам… »

Партизан тројкама дотукао Мегу

Данас 26.11.2016
Кошаркаши Партизана победили су Мега Лекс у Пиониру резултатом 86:79, у 11. колу регионалне АБА лиге. Дуел у Пиониру обиловао је променама у вођству и грешкама, али је Партизан у другом полувремену колико толико стабилизовао… »

Награда за најукуснију торту Кристини Гашпар

Данас 26.11.2016
Награду за најукуснију торту на овогодишњој “Ревији торти” на Међународном етно сајму хране и пића освојила је фудблогерка Кристина Гашпар, ауторка блога „Домаћица за вас“ и сарадница портала Данас. Ревија торти… »

Трампом против Мареја

Данас 26.11.2016
Целих клетих деведесетих, и у време кад је Горан Иванишевић освојио Вимблдон (2001), визија о српском председнику на трибинама тог митског места деловала је надреално. Тадићева три прста (тачније шест; два пута по три), у… »

У мржњи обједињени, у љубави различити

Данас 26.11.2016
Представа је то кратка и јасна, бритка и јарка. У не више од десет слика, она је, прозревши нераскидиву везу међу наизглед одвојеним деловима стварности, протумачила наше време *"Наше насиље и ваше насиље", позоришна је… »