Балкан архива вести 06.05.2017

Пио је јутарњу кафу, када му је пришао убица, запуцао и оборио га са столице: Детаљи убиства градоначелника у македонском…

Телеграф 06.05.2017
Неки од житеља истичу да је између градоначелника и убице било одређених проблема, па и свађа због тога што је Абази отпуштен. Житеље македонског села Боговиње, у коме се налази центар истоимене општине, јутрос је… »

Србија и Хрватска да не глуме пријатељство

Мондо 06.05.2017
Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић поручила је да Хрватска жели да гради добросуседске односе са Србијом и да жели да јој помогне да што пре уђе у ЕУ. Она је додала да при томе ниједна држава не треба да "глуми… »

Иванов: Европска унија пада на испиту по питању Македоније

Н1 Инфо 06.05.2017
Председник Македоније Ђорђе Иванов изјавио је у Истанбулу како Европска унија пада на испиту по питању Македоније. "Док ЕУ, с једне стране, промовише људска права, заштиту властитог идентитета и друга права, та правила за… »

Папа Фрањо критиковао 'мајку свих бомби'

Слободна Европа 06.05.2017
Папа Фрањо критиковао је данас што је америчка војска именовала највећу ненуклеарну експлозивну направу "мајком свих бомби", наводећи да ријеч "мајка" не треба користити када се говори о смртоносном оружју. Америчко војно… »

Металеге и Олимпик одиграли нерешено у Бањалуци

Блиц 06.05.2017
Фудбалери Металегеа и Олимпика поделили су бодове на Градском стадиону у Бањалуци одигравши нерешено 1:1 у утакмици 7. кола Премијер лиге за опстанак. Екипу Металегеа у вођство је довео Видовић у 13. минуту, а на 1:1… »

Кварцују се и малолетници: Соларијуми раде пуном паром, број оболелих од меланома у порасту

Блиц 06.05.2017
У РС још нико не размишља о забрани кварцања за малолетне особе, иако је настанак меланома код младих у доброј мери последица зрачења у соларијуму. За разлику од РС, у Србији ће употреба соларијума до краја ове године бити… »

Шпанска служба спасила 651 мигранта на Средоземном мору

Слободна Европа 06.05.2017
Брод шпанске морнарице спасио је данас 651 мигранта на Средоземном мору, који су покушали да са сјевера Африке пређу у Европу, саопштило је Министарство одбране Шпаније. Шпански брод, који је учествовао у заједничкој… »

Повратак рамског језера: Вода се полако враћа, рибари задовољни, угоститељи нестрпљиво чекају туристе

Блиц 06.05.2017
Рамско језеро је пре неколико месеци било на најнижем нивоу у последњих неколико година. Због лоше хидролошке године и појачане производње електричне енергије, на месту скоро пресушеног језера извирили су трагови насеља… »

Велике демонстрације у Варшави против владајуће популистичке странке

Слободна Европа 06.05.2017
Хиљаде Пољака протестовале су данас у Варшави због политике владајуће популистичке странке Јарослава Качињског, коју су описали као напад на демократске темеље државе. Говорници на "Маршу слободе" рекли су да је влада… »

Ивица Осим слави 76. рођендан, а ово нисте знали о њему

Блиц 06.05.2017
На данашњи дан пре 76 година, рођен је бивши фудбалер, тренер, легенда и почасни председник ФК Жељезничар, Ивица Осим. Ивица Осим је рођен у Сарајеву 1941. године. Како је одрастао на Грбавици, активно је почео тренирати… »