Балкан архива вести 06.05.2017

БиХ мора да смањи број нерегистрованих возила: На зелене картоне бацимо 5 милиона марака

Блиц 06.05.2017
Док возачи из ЕУ и већине земаља окружења без проблема прелазе границе, возачи из БиХ и даље имају обавезу да покажу зелени картон. Овај комад папира којим доказују да је возило регистровано и осигурано, грађани БиХ… »

Иницијатива за још једну средњу школу у Брчком: Траже оснивање музичке гимназије

Блиц 06.05.2017
Родитељи ученика Основне музичке школе у Брчком упутили су иницијативу градоначелнику и Влади Брчко дистрикта за оснивање музичке гимназије. Сматрају да након вишедеценијског постојања Основне музичке школе и бројних… »

Туркисх Аирлинес позајмљује рачунаре путницима за САД

Слободна Европа 06.05.2017
Авио-компанија Туркисх Аирлинес почела је данас позајмљивати рачунаре путницима своје "бизнис класе" за Сједињене Државе у којима је од марта забрањено путницима да у ручном пртљагу доносе лаптопе и таблете. "Са овом новом… »

Релативно мирно у сигурним зонама у Сирији

Слободна Европа 06.05.2017
У великом делу Сирије данас је релативно мирно пошто је на снагу ступио споразум о успоставњу сигурних зона, мада је било спорадичних сукоба, према наводима државних медија и опозиционих активиста. Државни Сиријски централни… »

Хамас: Ханије нови главни вођа

Слободна Европа 06.05.2017
Палестински Хамас је данас потврдио да је бивши премијер те организације у појасу Газе Исмаил Ханије избран за највишег лидера те екстремистичке организације. Гласноговорник Хамаса Фавзи Бархум изјавио је да је Ханије изабран… »

Хановер: Велика операција уклањања бомбе из Другог свјетског рата

Слободна Европа 06.05.2017
Њемачке власти овај викенд изводе једну од највећих операција уклањања бомбе из Другога свјетског рата због чега ће 50.000 становника Хановера на сјеверозападу земље бити евакуирано из својих домова, преноси ФЕНА. Тринаест… »

Кућерци одолевају времену

Вечерње новости 06.05.2017
У Семберији и на Мајевици и даље чувају и одржавају стогодишње ћерпичаре. Никаква двоспратница, кажу, не може да им замени "стару удобност" БИЈЕЉИНА - "Куће мале, кречене у бело", како каже песма, последња су копча… »

Лимени лепотани: Олдтајмери на улицама Сарајева грађане вратили у прошлост

Блиц 06.05.2017
Петнаести Међународни олдтајмер сусрети аутомобила и мотора одржавају се овог викенда у Сарајеву. Сусрети су почели испитима спретности у Вилсоновом шеталишту и изложбом испред СЦЦ продајног центра, где је показано око… »

Слађана Зрнић, глумица Народног позоришта РС: Театар ће преживети и тешка времена

Блиц 06.05.2017
Позната бањалучка глумица, Слађана Зрнић, на 14. Међународном фестивалу комедије „Мостарска лиска“ освојила је Велику лиску за најбољу глумицу у представи „Мало благо“. Екипа „Малог блага“ на фестивал је отишла… »

Хамовић: Од медија под фантомкама до друштва утвара

Слободна Европа 06.05.2017
У Интервјуу недеље директор и главни уредник издавачке куће Клио Зоран Хамовић говори, између осталог, о Србији која постаје "друштво утвара", у коме владају људи под фантомкама - од скривених власника медија, до рушитеља… »