Балкан архива вести 06.05.2017

Баштина вредна и породичног наслеђа (фото)

Вечерње новости 06.05.2017
"Новости" у посети једином специјализованом музеју у БиХ - Музеју полиције Републике Српске у Бањалуци. ВИШЕДЕЦЕНИЈСКА фото-документација крвних и сексуалних деликата, власништво познатог сарајевског инспектора Уроша Прице… »

Продавачима из Тузле биће обезбеђене бесплатне тезге као помоћ након пожара

Блиц 06.05.2017
У Градској управи Тузле данас на састанку колегија градоначелника поводом пожара који је прексиноћ уништио тзв. Хаметову пијацу одлучено је између осталог да се продавачима помогне у виду обезбеђивања штандова. Пожар на… »

Не ломите ми крушку: Како се због једне воћке комшије у бањалучком насељу гледају попреко

Блиц 06.05.2017
Скоро 70 становника Чесме пристало је да Граду прода део дворишта како би коначно добили пристојан пут, али двојица комшија не пристају на понуђене услове. Градњу деценијама ишчекиваног пута у Чесми могла би са спречи… »

Операција северна хама завршена: Асадови Тигрови крећу ка Палмири!

Правда 06.05.2017
Сиријска војна команда је разместила елитне Тигар јединице Сиријске Арапске војске из околине северне Хаме у област древног града Палмира, према извештајима локалних новинара и неких војних извора. Прегруписавање Асадових… »

Адико банка финансијски помаже Народно позориште РС

Вечерње новости 06.05.2017
Адико банка спонзор Народног позоришта РС. БАЊАЛУКА - Марио Иванковић, директор Адико банке Бањалука, и Ненад Новаковић, директор Народног позоришта РС, потписали су уговор о наставку сарадње у којој ће Адико банка и у… »

У пожару у Москви озлијеђено више од 30 људи

Слободна Европа 06.05.2017
У пожару који је избио у једном солитеру у Москви озлијеђена је 31 особа, приопћили данас здравствени дужносници. Пожар који је избио у згради у југозападном дијелу Москве у потпуности је угашен након 90 минута, јавља… »

Полемике Миша Ђурковић: Македонски 5. октобар

Вечерње новости 06.05.2017
У страховито јадном интервјуу, датом за један овдашњи лист који води класичну про-Заев кампању, потенцијални македонски премијер напричао се о свему и свачему. Осам година откако су први пут почели да их "чачкају", а три… »

Љубитељи парних локомотива уживали у јединственој вожњи: "Ово има само у Бановићима и нигде више на свету"

Блиц 06.05.2017
У организацији бановићког Центра за заштиту, развој и промоцију туризма и Удружења Босански колосек, у Бановићима је данас уприличен програм под називом "Фото-сафари парним локомотивама". Овај јединствени догађај на једно… »

Турска издала налоге за ухићење дужносника у правосуђу

Слободна Европа 06.05.2017
Турска је издала налоге за ухићење 23 судија и тужитеља који су смијењени са својих функција, јавља агенција Анадолија. Шест тужитеља и 17 судија осумњичени су да су "припадници оружане терористиче организације"… »

Непокретна глумица са инвалидским бициклом прешла је целу Европу, а сада је у Македонији и има важну поруку за све! (фото)…

Телеграф 06.05.2017
Због тешких повреда кичме остала је непокретна, а због тог хендикепа у Европи је изгубила све ангажмане које је до тада имала у позориштима. Са специјално дизајнираним бициклом који се покреће рукама, непокретна холандска… »