Извор: Блиц архива вести 12.07.2017

Ненајављена контрола вртића: Просветни инспектори без већих замерки, највише неправилности у вођењу евиденције

Блиц 12.07.2017
По налогу в. д. секретара за образовање и дечју заштиту Славка Гака, просветна инспекција овог секретаријата била је у ненајављеној контроли 11 приватних предшколских установа. Затечени недостаци углавном су се односили на… »

Ердоган наставља сечу гуленових присталица Потера за 34 радника турске телевизије

Блиц 12.07.2017
Турска је данас издала налоге за хапшење 34 бивша члана особља државног медија "ТРТ" у оквиру истраге којом се трага за присталицама имама Фатулаха Гулена ког подржавају САД, а који је оптужен за организовање неуспелог… »

Важан извештај за Поглавље 23 на пролеће

Блиц 12.07.2017
Србија ће 2018. године представити трећи извештај о стању људских права у Србији, на основу којег ће се проценити да ли је испунила обавезе Акционог плана за Поглавље 23 (правосуђе и основна права), рекла је данас… »

Отворена здравствена станица у Малом Мокром Лугу

Блиц 12.07.2017
Нова здравствена станица у Малом Мокром Лугу, у београдској општини Звездара, отворена је данас и садржи део за општу медицину, дечју превентивну стоматологију и стоматологију за одрасле. Нова здравствена станица има рампу и… »

"Поршеом" на мотокултиватор: Тешко повређен старији мушкарац у удесу код прокупља

Блиц 12.07.2017
Једна особа је теже повређена у саобраћајној незгоди која се догодила синоћ на путу Дреновац – Бресничић у општини Прокупље. Према подацима из полиције, до саобраћајне незгоде је дошло када је „порше“, којим је… »

Уредница забавног програма не признаје никог другог: Оливера Ковачевић: Једине наше музичке звезде су Брена и Чола…

Блиц 12.07.2017
Уредница забавног програма РТС-а и водитељка Оливера Ковачевић каже да су једине звезде Лепа Брена и Здравко Чолић јер су регионално признати. У нашој земљи има пуно познатих личности. Неки су признати, неки… »

Упозорење УН: Живот у Гази све мизернији

Блиц 12.07.2017
Живот у Гази је све мизернији након деценије владавине Хамаса и паралишуће израелске и египатске блокаде, наводи се у јучерашњем извештају Уједињених нација. У извештају се веома критикује исламски екстремистчки Хамас и… »

Представници Иницијативе младих за људска права одржали скуп у част жртава Сребренице, десничари контраскуп

Блиц 11.07.2017
Са развијеним транспарентом "Никад нећемо заборавити геноцид у Сребреници" у 21 сат представници Иницијативе младих за људска права и сродних организација окупили су се код фонтане на Андрићевом венцу. Педесетак окупљених под… »

Орлови крсташи Душко и Лилика полетели из гнезда после четири месеца

Блиц 11.07.2017
Једини преостали пар орлова крсташа у Србији, Душко и Лилика излетели су из гнезда, у којем су провели четири месеца, саопштило је данас Друштво за заштиту и проучавање птица Србије. - Четири месеца проведена у жбуњу на… »

Кандидат за директора ФБИ: Нису ми тражили лојалност

Блиц 12.07.2017
за директора Федералног истражног бироа (ФБИ) Кристофер Вреј изјавио је да од њега није тражено да обећа своју лојалност Белој кући нити да би то урадио. Вреј је рекао да његова лојалност припада уставу, владавини права и… »