Извор: РТС архива вести 09.08.2017

Америчко-јапанске војне вежбе

РТС 09.08.2017
Јапан је одржао заједничке ваздушне вежбе са америчким суперсоничним бомбардерима у свом ваздушном простору у близини Корејског полуострва, у тренутку повећаних тензија у региону након балистичких проба Северне Кореје. У… »

Загреб повлачи спорни пропис у петак?

РТС 09.08.2017
Спорни правилник Министарства пољопривреде Хрватске којим се шири списак воћа и поврћа које мора да прође фитосанитарни надзор на граници ако долази из трећих земаља, повлачи се у петак, незванично сазнаје РТЛ. Тај… »

Истражни притвор за Србе и Русе ухапшене код Подујева

РТС 09.08.2017
Групи од 11 особа српске и руске националности, који су јуче ухапшени код Подујева, одређен је истражни притвор од 48 сати, речено је РТС-у у косовској полицији. О даљем поступку одлучује тужилац након испитивања… »

Временска прогноза – 10. август

РТС 09.08.2017
Сунчано и веома топло. На југу Баната, у Подунављу и Поморављу ујутро и пре подне повремено и јак, југоисточни и источни. Најнижа температура од 16 до 25 , највиша од 36 до 40 степени.… »

Прве казне родитељима који су одбили да вакцинишу децу

РТС 09.08.2017
У Београду су изречене три, а у Крагујевцу једна казна родитељима који нису вакцинисали децу. Обухват вакцинацијом посебно је опао за ММР вакцину. Вакцинација је у Србији обавезна по закону о Заштити становништва од заразних… »

Министарство пољопривреде: Србија не увози јаја из Холандије

РТС 09.08.2017
Србија није увозила јаја из Холандије, тако да грађани на морају да брину, речено је агенцији "Бета" у Министарству пољопривреде Србије. Холандске власти објавиле су крајем јула да су затвориле фарме након што су у јајима… »

Приштина, без договора о избору председника скупштине

РТС 09.08.2017
Већина представника албанских парламентарних странака није успела да се договори око избора председника скупштине, наредног обавезујућег корака за конституисање парламента, а уочи сутрашње седнице новог сазива парламента… »

Аутистичном дечаку није било дозвољено да уђе у авион

РТС 09.08.2017
Дечаку с аутизмом, једанаестогодишњем Виду Антићу, није било дозвољено да се у недељу, 6. августа, укрца у авион компаније "Ер Србија" до Тивта, "да не би узнемирио остале путнике", тврди његов отац, историчар Чедомир… »

Тло у Кини не мирује, више од стотину људи под рушевинама

РТС 09.08.2017
Најмање 19 особа, од којих су шесторо туристи, погинуло је у најновијем земљотресу јачине седам јединица Рихтера, који је погодио централни део Кине. Повређено је 247 особа. Из планинског дела покрајине Сечуан евакуисано је… »

Вулин: Није НАТО вежба него регионална иницијатива

РТС 09.08.2017
Вежба "Регекс 2018", планирана за идућу годину, у којој Србија учествује са НАТО-ом, јесте командно-штабна вежба, која се и раније одржавала на простору наше земље и није НАТО вежба већ регионална иницијатива, изјавио је… »